În timp ce vestea morții lui Aleksei Navalnîi a explodat pe Telegram și celelalte rețele sociale, soția sa, Iulia Navalnaya se afla în Germania unde participa la Conferința anuală de securitate de la München.

Citește și: Soția lui Aleksei Navalnîi: "Nu știu dacă să cred această veste groaznică"

Iulia Navalnaya a căutat, de-a lungul anilor, să evite lumina reflectoarelor, să-și protejeze cei doi copii de consecințele activității politice a soțului ei și să le refuze torționarilor de la Kremlin, inclusiv președintelui Vladimir Putin, satisfacția de a o vedea plângând.

Dar vineri, 16 februarie, când a urcat pe scena de la Munchen, durerea și îngrijorarea îi erau impregnate pe fața transformată de plâns, iar ochii ei erau plini de lacrimi, potrivit Washington Post.

Iulia Navalnaya a spus că nu este sigură dacă rapoartele despre moartea soțului ei sunt adevărate, dar a precizat, cu vocea tremurând de furie: „Vreau ca Putin, anturajul lui, prietenii lui Putin și guvernul lui să știe că vor plăti pentru ceea ce au făcut țării noastre, familiei noastre și soțului meu. Și ziua aceea va veni foarte curând”.

Navalnaya a spus că nu știe ce să facă: să rămână la München sau să zboare imediat la copiii ei. Cuplul are o fiică de 23 de ani, Daria, și un fiu adolescent, Zakhar.

Soția lui Aleksei Navalnîi, alături de fiica de 23 de ani, Daria

Soția lui Aleksei Navalnîi, alături de fiica de 23 de ani, Daria

[Sursa foto: Instagram]

Cine este Daria Navalnaya, fiica lui Aleksei Navalnîi

Iulia Navalnaya, în vârstă de 47 de ani, și-a cunoscut soțul, care avea aceeași vârstă, în timp ce amândoi erau în vacanță cu prietenii într-o stațiune din Turcia, o poveste de dragoste clasică în epoca post-sovietică.

Relația lor a devenit o sursă de fascinație și admirație pentru suporterii Opoziției anti-Putin din Rusia. De-a lungul anilor, ea s-a străduit să le ofere copiilor ei o educație normală, chiar dacă tatăl lor a fost subiectul unor atacuri necruțătoare, inclusiv tentative de asasinat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Daria, studentă la Universitatea Stanford, s-a transformat încet într-un activist ca tatăl ei și l-a înlocuit ocazional la evenimentele publice din Rusia și din afara țării.

Daria Navalnaya a participat inclusiv la acceptarea Premiului Saharov pentru Libertatea Gândirii în numele tatălui său din partea Parlamentului European în decembrie 2021.

Ea a ținut un discurs curajos în care i-a acuzat pe politicienii occidentali că sunt prea timizi în a se confrunta cu Putin și autoritarismul său.

Daria i-a acuzat pe politicienii din Occident de "pragmatism", reproșându-le că nu se implică mai direct în combaterea regimului de la Kremlin.

Daria Navalnaya studiază la Universitatea Stanford

Daria Navalnaya studiază la Universitatea Stanford

[Sursa foto: Instagram]

Amenințare de focuri de armă la Universitatea Stanford, unde studiază Daria Navalnaya

O situație foarte ciudată a avut loc vineri, 16 februarie, la Universitatea Stanford, acolo unde studiază Daria Navalnaya.

Imediat după orele prânzului, în ziua în care a fost anunțat decesul lui Aleksei Navalnîi, o persoană neidentificată a sunat la Departamentului de Poliție din Palo Alto, declarând că „se afla la intrarea în campus și intenționa să comită un atac armat”, transmite presa americană.

Potrivit Stanford Daily, amenințarea a fost făcută la ora 12.40

pm, iar notificarea AlertSU a fost trimisă la 13:25.

Departamentul de Siguranță Publică a Universității Stanford (SUDPS) a acționat imediat în zonă și „a evaluat veridicitatea apelului”, potrivit AlertSU.

Mesajul AlertSU a fost trimis comunității Stanford „din dorința de precauție”. Membrii comunității nu au fost anunțați să se adăpostească, ci doar să fie atenți.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Purtătorul de cuvânt al SUDPS, Bill Larson, a scris într-un e-mail către The Daily că departamentul continuă să „patruleze în mod activ campusul pentru orice activitate suspectă”.

Oficialul din Poliție i-a sfătuit pe studenți să raporteze imediat orice activitate suspectă la numărul de urgență 911.

Situația critică a avut loc exact în momentele în care vestea morții lui Aleksei Navalnîi circula pe rețelele de socializare.

Daria, despre tatăl ei: „Mi-e dor de el în fiecare zi”

Anul trecut, Daria a susținut o conferință TED în timpul căreia și-a descris propria suferință prin care trece de când tatăl său se află la închisoare, fără speranța de eliberare în următorii 19 ani.

„Mi-e dor de el în fiecare zi”, a spus ea.

„Mi-e teamă că tatăl meu nu va putea să vină la ceremonia mea de absolvire sau să mă conducă la nunta mea. Dar dacă trebuie să fiu fiica tatălui meu, el m-a învățat ceva: să nu cedez niciodată fricii și tristeții.”

Mama Dariei, Iulia Navalnaya a postat un mesaj simplu și pătrunzător pe pagina sa de Instagram la două zile după anunțul morții lui Aleksei: "Te iubesc".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si