Close sidebar
Close sidebar

Ce s-a întâmplat, de fapt, în sala de judecată în care a murit fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi

Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi - considerat o marionetă în mâna Fraţilor Musulmani aflaţi atunci la putere - a murit luni, la vârsta de 67 de ani, în urma unei audieri într-un tribunal la Cairo, la aproape şase ani după ce a fost destituit de către succesorul său, Abdel Fattah el-Sisi, la acea vreme comandantul armatei, relatează AFP.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

”Tribunalul i-a acordat dreptul să vorbească timp de cinci minute... El a căzut la podea, în cuşca acuzaţilor... şi a fost transportat imediat la spital...”, unde a decedat, se arată într-un comunicat al Parchetului General egiptean.

Citeste si: Doliu în lumea artistică. Soția unui pictor celebru s-a sinucis

”El a sosit la spital exact la ora (locală 16.50 (17.50, ora României) şi nu avea răni noi vizibile pe corp”, precizează parchetul.

Fostul preşedinte, aflat în detenţie din iulie 2013, compărea luni în cuşca rezervată acuzaţilor, în interiorul complexului penitenciar de la Tora, în sudul Cairo.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Doliu în lumea filmului. A murit o actriţă de Oscar

Contactat de AFP, unul dintre avocaţii săi, Abdelmoneim Abdel Maksoud, a declarat că ”nu am putut măcar să-l vedem la tribunal, din cauza pereţilor de sticlă blindată (ai boxei) nesonorizate. Însă alţi deţinuţi ne-au făcut semn că nu mai avea puls”.

”L-am văzut pe targă în complexul judiciar” al Închisorii Tora, a adăugat el.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Ahmed, fiul lui Morsi, a confirmat moartea preşedintelui destituit.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan Erdogan, un aliat al fostului preedinte islamist, i-a adus rapid un omagiu, catalogându-l drept un ”martir”. Iar emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, şi-a exprimat ”profunda tisteţe”.

Potrivit lui Jonathan Schanzer, de la cercul de reflecţie Foundation for Defence of Democracies (FDD), ”date fiind circumstanţele, Mohamed Morsi va fi considerat un martir.

Iar teoriile complotului în jurul morţii sale vor prospera cu siguranţă”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI