600 de taximetre si 90 de microbuze au blocat Piata Victoriei, la prima ora. Cine avea treaba in afara Bucurestiului a avut ceva de furca astazi. Multe microbuze erau la protest.

In timp ce protestul se desfasoara, noi urcam intr-un microbuz. Soferul ia banii si continua cursa. Ce bon? Cele 3-4 bonuri le tine bine, sa ii ajunga pentru toata ziua.

Numai in situatii exceptionale, atunci cand da peste vreun calator insistent se desparte de bon. Ca, de pilda, aceasta doamna, care plateste 5 lei.

Cu sau fara bon, protestul merge mai departe. Interzicerea platformelor online, tip Uber, este revendicarea principala.

Ati auzit ceva despre chinul din trafic? Ei bine... Strazi blocate, aglomeratie si nervi intinsi la maximum. Asta gasim la numai cativa pasi distanta. Soferii obisnuiti nu protesteaza. Asteapta, in trafic!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

EI SPUN, EI SE CONTRAZIC...

Sa revenim la protestul transportatorilor.  Uitati-va si dumneavoastra, daca dati un tur, cum arata unii colegi. Zici ca au muncit in mina. Meserie relativ usoara. Eu mai am putin si vreau sa spun la revedere!

Cei care practica transport de persoane cu ajutorul platoformelor online nu platesc taxe, sustin organizatorii mitingului. Li se raspunde. "Serviciile Uber sunt 100% fiscalizate - mii de soferi parteneri Uber sunt inregistrati ca PFA sau SRL"

Ce se intampla insa in propria curte? Nu toti taximetristii pornesc aparatul, asadar nu emit bon fiscal. Practic, cad in acelasi pacat.

Cand vine vorba de microbuze, curatenia lasa de dorit! Descopera asta chiar reporterul nostru, calator sub acoperire. Priveste cu atentie spre bord, si realizeaza ca in contact nu este nicio cheie.

In ziua in care transportatorii protesteaza, microbuzele circula. De la Casa Presei pana la aeroportul H Coanda am platit 3 lei. Nu am primit, insa bilet. De altfel, niciun calator nu a primit, cu exceptia unei doamne care a cerut insistent acel bon.

PROTEST TERMINAT... PREMATUR

Transportatorii au oprit protestul dupa o discutie la Guvern. In 30 de zile va fi promulgata o noua lege care ar trebui sa reglementeze mai strict transportul de persoane.

Asadar, vreme de o luna, cel putin, mitingul este tras pe linie moarta.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si