Close sidebar
Close sidebar

Ce să alegi între o mașină de spălat rufe cu încărcare frontală și una cu încărcare verticală?

Vă gândiți să cumpărați o mașină de spălat? În acest articol vă vom vorbi despre cele două tipuri de mașini de spălat rufe, astfel încât să puteți lua cea mai bună decizie.

Mircea Pop,

Ce să alegi între o mașină de spălat rufe cu încărcare frontală și una cu încărcare verticală?


DISTRIBUIE
acest articol

Mașina de spălat rufe este unul dintre cele mai bune aparate de uz casnic inventate vreodată! Aceasta a permis familiilor să își spele hainele rapid și ușor. În zilele noastre există multe modele de mașini de spălat, în diferite game și cu multiple caracteristici. În acest articol vă vom împărtăși diferențele dintre mașinile de spălat rufe cu încărcare frontală și cele cu încărcare verticală (superioară).

Prima mașină de spălat electrică a fost creată în 1901 de un inginer american pe nume Alva J. Fisher. Alegerea tipului de mașină de spălat rufe pe care să o aveți acasă depinde de nevoile pe care le aveți, precum și de spațiul de care dispuneți.

Mașină de spălat rufe pe Emag vezi ofertele zilei!

Cu toate acestea, există, de asemenea, factori precum prețul, capacitatea de încărcare și consumul de energie care ar trebui luați în considerare atunci când alegeți aparatul pe care să îl aveți în casă.

Diferențe între mașinile de spălat cu încărcare frontală și cele cu încărcare verticală

Există multe diferențe între mașinile de spălat cu încărcare frontală și cele cu încărcare verticală. Cu toate acestea, din ce în ce mai multe modele din ambele tipuri de mașini de spălat includ caracteristici diferite pentru a le face mai competitive între ele.

Cauti mașină de spălat Indesit vezi pe Emag gama completa.

Acest lucru a făcut ca decizia să fie mai greu de luat. Deși în ultimii ani a existat o supremație a mașinilor de spălat rufe cu încărcare frontală, mașinile de spălat cu încărcare verticală au și ele avantajele lor.

1. Cele cu încărcare frontală sunt mai practice

Mașinile de spălat rufe cu încărcare frontală au, în general, capacitatea de a se suprapune și de a completa mai bine uscătoarele datorită designului lor.

Ca atare, acestea sunt convenabile în apartamentele mici, unde nu există spațiu pentru uscarea hainelor și este necesară uscarea la mașină.

2. Cele cu încărcare frontală sunt mai scumpe

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Mașinile de spălat cu încărcare frontală tind, pe de altă parte, să fie mai scumpe. Cu toate acestea, depinde, de asemenea, de marca și de modelul ales. Întreținerea și piesele de schimb sunt, de asemenea, mai scumpe.

Citeste si: Programul Rabla pentru electrocasnice 2022 se modifică. Televizoarele ies din joc, voucherele expiră mai rapid

3. Cele cu încărcare verticală sunt mai zgomotoase

Deși se proiectează din ce în ce mai multe modele mai silențioase, mașinile de spălat rufe cu încărcare prin partea superioară tind să fie mai zgomotoase. Acest lucru se datorează modului în care apa intră în mașină, modului în care apa este agitată și modului în care este acționat motorul.

4. La mașinile de spălat cu încărcare frontală durează mai mult ciclul de spălare

Mașinile de spălat cu încărcare frontală au tendința de a curăța hainele, fără a provoca o uzură atât de mare a acestora. Cu toate acestea, procesele de spălare durează mai mult timp.

Avantajele și dezavantajele mașinilor de spălat cu încărcare frontală

Mașinile de spălat cu încărcare frontală sunt, în general, mai ușor de montat în spații înguste. Acest lucru este legat de capacitățile de încărcare mai mici ale acestora.

Din acest motiv, acestea sunt foarte potrivite pentru familiile cu puțini membri sau care locuiesc în apartamente cu spații mici de spălătorie. În acest sens, au posibilitatea de a se suprapune cu uscătoarele cu tambur.

Citeste si: Frigider, combină frigorifică sau ladă frigorifică – Ce să aleg?

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Pe de altă parte, ciclurile de centrifugare sunt mai puternice decât în cazul mașinilor de spălat cu încărcare superioară. De asemenea, acestea au o gamă mai largă de programe. Prin urmare, acestea permit curățarea diferitelor țesături și se adaptează la îngrijirea fiecăreia.

Unul dintre principalele dezavantaje ale mașinilor de spălat cu încărcare frontală este faptul că acestea tind să dezvolte mai ușor mucegai și mirosuri neplăcute în cauciucurile din jurul ușii. Prin urmare, au nevoie de o atenție sporită în această privință. Un truc grozav este să lăsați ușa deschisă câteva ore pe zi.

Avantajele și dezavantajele mașinilor de spălat cu încărcare verticală

Mașinile de spălat rufe cu încărcare verticală pot fi găsite cu capacități mai mari decât cele cu încărcare frontală. Din acest motiv, acestea reprezintă o alegere excelentă pentru familiile cu familii numeroase.

De asemenea, acestea facilitează spălarea păturilor king-size, a lenjeriei de pat și a fețelor de masă. Aceste tipuri de mașini de spălat au, în general, două moduri de funcționare.

Citeste si: Cumpără întrerupătoare diferențiale pentru a utiliza în siguranță energia electrică

Pe de altă parte, acestea sunt mai potrivite pentru persoanele cu probleme articulare sau dificultăți de aplecare. Este mai confortabil să ridicați rufele de sus decât în cazul încărcării frontale. Un alt avantaj al mașinilor de spălat cu încărcare prin partea superioară este acela că puteți întrerupe ciclul și adăuga mai multe rufe dacă ați uitat să puneți ceva înăuntru.

Stabilirea priorităților în ceea ce privește consumul de energie

În limita posibilităților financiare, cel mai bine este să alegeți un model care are un certificat de eficiență energetică. Acest lucru va asigura un consum mai mic, va contribui la durabilitate și vă va ajuta să economisiți bani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI