Close sidebar
Close sidebar

Ce să faci dacă lenjeria de pat miroase urât. Cum să o păstrezi curată și plină de prospețime

Lenjeria de pat miroase urât. Se întâmplă ca de cele mai multe ori ca lenjeria de pat nefolosită să capete un miros neplăcut. Iată câteva soluții care te vor ajuta să scapi de acest chin!

Madalina Grigore,

Ce să faci dacă lenjeria de pat miroase urât?


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Lenjeria de pat miroase urât. Indiferent dacă spălăm lenjeriile cu cel mai bun detergent sau adăugăm cel mai parfumat balsam de rufe, lăsate în dulap, acestea capătă un miros neplăcut. Iată câteva trucuri pentru a le păstra pline de prospețime!

Ce să faci dacă lenjeria de pat miroase urât?

Ce să faci dacă lenjeria de pat miroase urât  

Spălarea lenjeriilor de pat poate fi o activitate extrem de plăcuta, daca știi sa ai grija de așternuturile în care dormi.

Este foarte important să fim atenți la lenjeriile în care dormim deoarece acestea ne pot afecta atât sănătatea, cât și odihna. În pat se pot adăposti cel mai ușor acarienii și bacteriile.

Citeste si: Tehnologii avansate folosite în conceperea aspiratoarelor robot

Primul pas este să spălăm lenjeria de pat, fără a pune și alte articole în mașina de spălat rufe. O a doua variantă este să îmbunătățești calitatea aerului din casă. 

Soluțiile pe care ar trebui sa le ai in vedere se refera, in primul rand, la eliminarea surselor de alergeni si substanțe toxice, dar si la purificarea, filtrarea, ventilarea aerului din locuință si la menținerea unui nivel optim de umiditate in fiecare încăpere, potrivit vivre.ro.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ce să faci dacă lenjeria de pat miroase urât?

Iată câteva trucuri care te vor ajuta sa o păstrezi curată și plină de prospețime

Separă cearșafurile cu hârtie de împachetat

Lenjeria de pat ia un miros neplăcut când stă neîmpăturită și neaerisită în sertare sau dulapuri săptămâni la rând. Poți pune între cearceafuri coli de hârtie pentru împachetat cadourile. În acest mod ele se vor aerisi mai ușor atunci când deschizi dulapul și își vor păstra pentru mai mult timp prospețimea.

Votca ajută la menținerea lenjeriei de pat parfumată

Ia o sticlă cu pulverizator unde pregătești: 500 ml apă rece, 30 ml de votcă apoi adaugi câteva picături de uleiuri esențiale, în funcție de aromele tale preferate. Pulverizezi cearceafurile cu această soluție înainte de a le călca. Votca inhibă dezvoltarea bacteriilor, iar uleiul floral oferă o aromă fresh lenjeriilor de pat.

Citeste si: A început sezonul estival. Ce salarii sezoniere găsești pe litoralul românesc

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Săculeți cu bicarbonat

Lenjeriile de pat pot căpăta un miros neplăcut și din cauza umezelii, a căldurii sau a dulapurilor neaerisite. Amestecă un pachet de bicarbonat cu flori uscate de levănțică, semințe de pin sau petale de trandafir. Pune acest amestec în săculeți de pânză. Bicarbonatul de sodiu atrage umezeala și mirosul neplăcut, astfel lenjeriile de pat pot rămâne parfumate pentru mai mult timp.

Citeste si: Un nou val de scumpiri în țară. Peste 90% din firme au anunțat majorarea prețurilor la produse și servicii

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI