Există anumite lucruri pe care trebuie să le evităm în timpul unui cutremur pentru a ne proteja și a reduce riscul de a fi răniți. Iată câteva lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată în timpul unui cutremur!

Ce să nu faci niciodată în timpul unui cutremur?

Ce să nu faci niciodată în timpul unui cutremur? Multă lume nu știe și face o mare greșeală

Ce să nu faci niciodată în timpul unui cutremur? Multă lume nu știe și face o mare greșeală

Nu fugiți afară din clădire: în timpul unui cutremur, trebuie să evitați să fugiți afară din clădire, deoarece puteți fi loviți de obiecte care cad sau de structura clădirii care se prăbușește.

Cel mai bine este să vă luați la adăpost sub o masă sau sub un birou.

Nu stați lângă ferestre sau uși: în timpul unui cutremur, nu trebuie să stați lângă ferestre sau uși, deoarece acestea pot fi deteriorate și să se spargă sau să cadă.

Nu luați liftul: în timpul unui cutremur, nu trebuie să luați liftul, deoarece acesta se poate bloca sau puteți rămâne blocat înăuntru.

Nu intrați în clădiri avariate: după un cutremur, nu trebuie să intrați în clădirile avariate, deoarece acestea pot fi instabile și se pot prăbuși.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: Cutremur în România, în această dimineață. Ce magnitudine a avut și zonele în care a fost simțit

Nu faceți foc în interior: în timpul unui cutremur, nu trebuie să faceți foc în interior, deoarece aceasta poate provoca incendii sau poate bloca calea de evacuare.

Nu mergeți în apropierea clădirilor, copacilor sau stâlpilor: în timpul unui cutremur, nu trebuie să vă apropiați de clădiri, copaci sau stâlpi, deoarece acestea pot fi deteriorate și să cadă.

Care sunt cele mai sigure locuri din România în caz de cutremur?

Conform istoricului seismografic, cele mai sigure județe din România în caz de cutremur major sunt Timiș, Caraș Severin, Satu Mare și Constanța.

De asemenea, la fel de sigure sunt și Suceava și Maramureș.

Aproape la fel de sigure sunt și zonele cuprinse între Oradea, Cluj, Deva și Bistrița.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Un punct de siguranță este între județele Sibiu și Brașov, fiind județe cu risc seismic mediu. Mai mult de atât, Târgu Mureș, Piatra Neamț și Suceava fac parte din județele du risc mediu de cutremure.

„Cele mai periculoase zone pentru locuitori, în caz de cutremur, sunt Bucureşti, Ploieşti, Buzău, Focşani sau Iaşi şi toate zonele cuprinse între ele, urmate în topul intensităţii de Roman, Bacău, Piteşti, Giurgiu şi toate zonele din acest perimetru.

În zonele cu risc intermediar se mai află şi Cernavodă, Tulcea”, potrivit statisticii realizate de INFP.

Citește și: Cutremur devastator în Japonia. Victime și clădiri prăbușite


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si