Close sidebar
Close sidebar

Ce sa nu mai faci niciodata la inmormantari. Ritualul pagan pe care il fac romanii si este total gresit

Fiecare popor sau civilizatie are diferite forme de cultura si diferite obiceiuri in ceea ce priveste inmormantarile. Unul dintre cele mai vechi ritualuri romanesti se pare ca este unul pagan.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

In zona Olteniei se obisnuieste ca sub capataiul celui decedat sa se aseze noua pietricele de marimea unor alune. Aceste pietricele se tin acolo pana cand decedatul este scos din casa si dus sa fie inmormantat. Acest numar 9 are o semnificatie sacrala si in crestinism, dar si in mai multe mitologii pagane.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

In alte zone se aseaza aceste noua pietricele, dar si o bucatica de marmura alba si sapunul folosit la scaldat. Ele sunt puse intr-o pernita si depuse la capataiul celui decedat.

Desi este o traditie veche si multe familii de romani o respecta, se pare ca aceste obiceiuri sunt pagane si n-ar trebui sa fie folosite in ritualurile crestine. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI