Ce salarii sunt în Armata Română în 2022. Ministerul Apărării Naționale a anunţat că au început înscrierile pentru cei care vor să urmeze cariera militară. Astfel, cei interesați se vor putea înrola voluntar în armată.

Ce salarii sunt în Armata Română?

Salariile militarilor sunt în funcţie de vârstă, de vechime şi de specialitatea militară pentru care optează.

Potrivit Ministrului Apărării, salariile lunare pentru voluntarii din armată vor fi „în jur de 3.000

de lei”, în funcție de grad, de studii, de modul în care sunt încadrați. În perioada în care sunt chemați la unitate, rezerviștii voluntari primesc salariul aferent funcției și gradului lor militar, la fel ca și militarii activi care ocupă funcții similare.

Ministrului român al Apărării, Vasile Dîncu a subliniat faptul că, că ar exista un număr mare de cetățeni români care ar fi interesați de stagiul militar voluntar dar și de o carieră militară.

Am avut deja pentru situația în care am încercat să completăm contingentul de anul trecut, pentru 444 de locuri aveam 1.400 de cereri deja. E îmbucurător acest lucru, avem de unde alege. Asta în primul rând”, a declarat ministrul, într-o intervenție la Digi24. Totodată, ministrul a mai adăugat:  ”În al doilea rând, lucrăm și la legea legată de stagiul militar voluntar, pentru pregătirea voluntară, unde avem, cel puțin pe Facebook în acest moment, foarte multe cereri, întrebări din partea tinerilor care vor să facă un stagiu militar.

Le deschide și posibilitatea de o carieră militară acest lucru, dar în condiții de război, văzând acest grozăvii, oamenii simt nevoia, și este un lucru foarte bun, să fie pregătiți pentru orice situație. […] am discutat acest proiect și cu alte categorii din sistemul de ordine publică și apărare, nu numai noi suntem, dar îl vom supune practic și avizării altor ministere și o să-i dăm drumul în foarte scurt timp”,
a precizat Ministrul român al Apărării.

Citeste si: Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: "Rusia este aproape de gurile Dunării. Evident, suntem îngrijorați"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ce salarii sunt în Armata Română în 2022. MAPN a anunțat noi angajări în toată țara

Ce salarii sunt în Armata Română în 2022. MAPN a anunțat noi angajări în toată țara

[Sursa foto: Facebook MAPN]

MAPN a anunțat ca angajează soldați în toată țara

Înscrierea candidaţilor pentru cariera militară se face în perioada 2 mai- 17 iunie 2022, însă nu se poate realiza online.

"Soldat/gradat profesionist – o profesie care impune respect. Ești curajos, disciplinat, tenace și ambițios? Te așteaptă 1.049 de locuri în 33 de județe și în București: Alba- 20; Argeș- 15; Bacău- 50; Brașov- 24; Buzău – 16; Brăila- 6; București- 193; Bistrița-Năsăud- 2; Călărași- 12; Cluj- 23; Constanța- 200; Covasna- 15; Dâmbovița- 16; Dolj- 45; Giurgiu- 15; Galați- 7; Hunedoara- 17; Harghita- 6; Ilfov- 98; Iaşi- 13; Ialomița- 9; Maramureş- 34; Mureș- 19; Neamț- 5; Olt- 10; Prahova- 11; Sibiu- 23; Satu Mare- 1; Suceava- 2; Timiș- 10; Tulcea- 74; Vrancea- 31; Vâlcea- 1; Vaslui- 26.

Se poate opta pentru orice post, indiferent de județul de domiciliu, dar înscrierea se face numai în judeţul în care candidatul domiciliază (viza de flotant nu se ia în considerare)", scrie în anunţul de angajare.

Citeste si: Lovitură pentru Vladimir Putin. Este cea mai mare amenințare pentru liderul de la Kremlin

Acesta este anunțul transmis de oficialii ministerului Apărării Naționale pentru cei care vor să devină soldați sau gradați profesioniști în Armata României. Așadar, orice cetăţean român poate deveni soldat - gradat profesionist, chiar dacă nu a avut o experienţă militară anterior. Una dintre condiţii este ca doritorii să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

După înscrieri, care pot fi făcute până în 17 iunie, vor urma etapele de selecţie a candidaţilor. Cele 1049 de locuri sunt repartizate în 33 de județe și în București.

Citeste si: Presa rusă susține că România ar fi prima țintă a unor atacuri cu rachete Kalibr


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si