Ce salariu are, de fapt, un primar de sector din București
Primarii celor șase sectoare din București au venituri asemănătoare, acestea fiind la un nivel ridicat.
Salariile bugetarilor sunt cele mai mari din România, peste cele din mediul privat, iar lucrul acesta este demonstrat și de veniturile încasate de primarii de sector din București, care se regăsesc în declarațiile de avere pe care aceștia le-au completat recent. Toate veniturile anuale sunt nete și se referă la anul 2019.
PSD-istul Daniel Tudorache, primarul sectorului 1, a notat că a încasat un venit anual de 131.412
Citeste si: 890 de salariați nu și-au primit salariile. Oamenii anunță că vor face din nou greva japoneză
Citeste si: Ce pensie va încasa un primar care a avut cel puțin un mandat la primăria unui oraș important din România
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Ce se întâmplă cu noile majorări de pensii și salarii pentru profesori. Planul premierului României
Daniel Băluță, primarul PSD-ist al sectorului 4, a încasat în 2019 un venit net de 131.412 lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de 10.951 lei (2.300 de euro). În fine, alt PSD-ist, Daniel Florea, primarul sectorului 5, a încasat 160.986
lei, adică 13.415 lei (aproximativ 2.800 euro). Toți cei menționați mai sus vor candida și la alegerile locale din 27 septembrie 2020, unii pentru un nou mandat de primar, alții pentru un post de consilier.Primarii de sector îndeplinesc o funcţie de autoritate publică. Ei sunt şefii administraţiei publice şi al aparatului de specialitate pe care îl organizează, conduce şi controlează, conform atribuţiilor prevăzute în art. 63, alin. (1) şi (3) din Legea nr. 215/ 2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.