Mai multe voci din spațiul public au cerut extinderea cercetării penale în cazul faptelor de hărțuire sexuală de la Școala Națională de Științe Politice și Administrative (SNSPA) și asupra profesorului Marius Pieleanu.

Citește și: VIDEO SNSPA reacționează după acuzațiile aduse lui Alfred Bulai. Ce spune Facultatea de Științe Politice despre scandal: „Mulți dintre noi știam”

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, a declarat săptămâna trecută că a fost "hărţuită sexual de sociologul- profesor- star TV- făcător de sondaje Marius Pieleanu" în urmă cu 16 ani, dar că atunci nu a fost nicio investigaţie de presă.

Au apărut și alte mesaje de la foste studente care susțin implicarea lui Pieleanu în acțiuni de abuz sexual. Profesorul Marius Pieleanu a negat toate acuzațiile care i se aduc.

"Niciodată nu am hărțuit pe nimeni, doamnă, nici bărbat, nici femeie! Ce Dumnezeu!", a declarat Pielanu.

Ce salariu are Marius Pieleanu și ce venituri încasează anual

Marius Pieleanu, prodecanul SNSPA are venituri anuale de peste 1.000.000 de lei, conform declarației sale de avere,

Suma anuală provine din salariul încasat de la facultate și de dividendele încasate de la 3 firme, potrivit publicației Newsweek.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Conform declarației de avere a lui Marius Pieleanu, venitul anual din salarii de la SNSPA este de 123.398 lei, la care se adaugă câteva sute de mii de lei din dividende de la 3 firme.

În total, Marius Pieleanu câștigă 1.0093.017 lei pe an, adică 91.084 de lei lunar. Profesorul de la SNSPA are mai multe conturi, în lei și valută, iar o parte din bani i-a investit în titluri de de stat.

Cine este Marius Pieleanu, al doilea profesor de la SNSPA acuzat de abuz sexual

Profesorul și sociologul Marius Pieleanu are 59 de ani și deține firma de sondaje politice Avangarde, precum și o firmă de consiliere psihologică.

Marius Pieleanu este conferentiar universitar doctor la Facultatea de Stiinţe Politice, Catedra de Sociologie din cadrul SNSPA şi Director al Departamentului de Învăţământ la Distanţă din cadrul aceleiaşi facultăţi.

Marius Pieleanu și-a început activitatea didactică şi de cercetare încăd din 1992, la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie, secţia Asistenţă Socială.

Profesorul deține un doctorat în sociologie la Universitatea Bucureşti, cu teza "Devianţa socială şi consumul de alcool în România anilor ’90”.

În prezent este titular de curs al disciplinelor: Managementul organizaţiilor, Devianţă şi control social, Asistenţă socială, Sociologia organizaţiilor, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice.

Ce salariu are Marius Pieleanu, profesorul de la SNSPA acuzat de abuz sexual.

Ce salariu are Marius Pieleanu, profesorul de la SNSPA acuzat de abuz sexual.

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Marius Pieleanu deține, împreună cu soția sa, consilier la Curtea de Conturi, două terenuri intravilane, unul în București și unul în Chitila, o casă și 4 apartamente, dintre care unul este în Sinaia, iar restul în București.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În depozitele bancare și fondurile de investiții ale lui Pieleanu se găsesc 598.364 euro, 1.807.840 lei și 74.756 de dolari, la care se adaugă 62.783 de euro în hârtii de valoare deţinute (titluri de stat, certificate, obligaţiuni).

Ce le făcea Marius Pieleanu studentelor sale

Marius Pieleanu a fost acuzat de mai multe foste studente de agresiune sexuală.

Între acestea, Ana Birchall, candidată la președinția României și fostă ministră a Justiției a arătat într-o postare pe pagina sa de Facebook, că în 2008 ar fi fost hărțuită de sociologul Marius Pieleanu.

De asemenea, o fostă studentă de la SNSPA a mărturisit, într-un comentariu lăsat pe Facebook la o postare a profesoarei Mihaela Miroiu, că profesorul Pieleanu i-a făcut avansuri, iar cadrul didactic știa, însă nu a făcut nimic.

Sociologul a anunțat, joi, că va părăsi Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), după ce fostele studente au relatat experiențe traumatizante în urma interacțiunilor cu cadrul didactic.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si