Eurodeputatul român Roxana Mînzatu, desemnată drept comisar european din partea României ca urmare a propunerii făcute de Guvernul de la București, ar putea ajunge și vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, fiind propusă în acest sens de șefa CE Ursula von der Leyen.

Citește și: Cine este Roxana Mînzatu, noul comisar european al României și vicepreședinte al Comisiei Europene?

Roxana Mînzatu a fost aleasă în iunie 2024 deputat european pe listele Partidului Social Democrat (PSD).

Politicianul de 44 de ani activează în grupul Socialiștilor Europeni S&D, în comitetul REGI (Dezvoltare Regională), EMPL (Ocupare și activități sociale), PETI (Petiții) din Parlamentul European.

Roxana Mînzatu este specializată în fonduri europene, ea deținând funcția de ministru al Fondurilor Europene timp de câteva luni în 2019, în timpul Guvernului Dăncilă.

După cum precizează în CV-ul publicat pe site-ul propriu, după două luni în care a fost secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, din martie 2022 și până în iulie 2024 Roxana Mînzatu a activat ca secretar de stat în subordinea premierului României.

Salariul pe care Roxana Mînzatu îl primește pentru funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene

Roxana Mînzatu, propunerea României de comisar european, a fost desemnată săptămâna trecută de Ursula von der Leyen ca unul dintre cei 6 vicepreședinți ai Comisiei Europene.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Va fi înființat cel mai mic stat din lume. Se va afla la doar câteva sute de kilometri distanță de România- wowbiz.ro

Portofoliul alocat României este „Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie”.

„Sunt foarte bucuroasă să îi încredințez Roxanei Mînzatu rolul de vicepreședintă executivă pentru oameni, competențe și pregătire. Ea va avea responsabilitatea pentru competențe, educație și cultură, locuri de muncă de calitate și drepturi sociale.

Aceasta se află sub umbrela demografiei. Roxana va conduce în special o Uniune a competențelor și pilonul european al drepturilor sociale. Ea se va concentra asupra acelor domenii care sunt esențiale pentru a uni societatea noastră”, a declarat Ursula von der Leyen.

Roxana Mînzatu va câștiga în jur de 35.000 de euro lunar- salariul de comisar și bonusul pentru funcția executivă, conform tabelului de salarii din Comisia Europeană.

Roxana Mînzatu

Roxana Mînzatu, salariu cumulat de comisar european și vicepresedinte CE

[Sursa foto: Facebook ]

Ce studii are Roxana Mînzatu, noul comisar european al României și vicepreședinte al Comisiei Europene

Roxana Mînzatu a absolvit în 1998 liceul teoretic Unirea din Brașov, secția Turism.

După cum povestește pe site-ul propriu, Mînzatu a fost admisă apoi la Universitatea din București – Facultatea de Științe Politice și Administrative – secția Engleză.

Citeste si: Ce a pățit Culiță Sterp în aeroport? „Atunci când văd un om care muncește vreau să îi dau bani. O fi crezut că vreau să îmi bat joc de el sau să îi întind o capcană.”- kfetele.ro

Citeste si: Biletele pentru Festivalul BEACH, PLEASE! 2025 se vând ca pâinea caldă! Ce preț au și ce surprize pregătesc organizatorii- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Am absolvit în iunie 2002 iar lucrarea mea de licență s-a referit la dreptul minorităților.

În anul 2005 am obținut masteratul în integrare europeană la Universitatea Dimitrie Cantemir din București, un program de master nou ca tematică pentru acei ani", spune eurodeputatul român.

Ea își amintește că și-a identificat nișa profesională spre care să se îndrepte în anul 2005, lucrând la disertația care a vizat politica de coeziune și fondurile structurale ale Uniunii Europene.

"Am descoperit programele cu finanțare nerambursabilă ale Uniunii Europene și nevoia de expertiză necesară atragerii acestor fonduri. Începând cu 2004, anul în care am devenit consilier pentru integrare europeană la Ministerul Integrării Europene, acesta a fost domeniul în care am lucrat, chiar dacă joburile au fost în companii de consultanță din București, Bruxelles, Brașov, sau în organizații nonguvernamentale sau în instituții ale statului", a explicat politicianul român.

Tabelul de salarii din CE:


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si