Sărbătoare 14 februarie 2020. Calendar ortodox. În calendarul ortodox Sfântul Valentin este, de fapt, pe data de 16 februarie 2020.

Pe 14 februarie 2020, în calendarul ortodox este pomenit Sfântul Auxenție.

Sărbătoare 14 februarie 2020. Calendar ortodox. Cine a fost Sf Auxențiu?

Sfântul Cuvios Auxenţiu († 470) – Sfântul Auxenţiu a trăit în secolul al V-lea, în timpul împăratului Teodosie cel Mic (403-450) şi a fost ostaş în garda acestuia.

Într-o zi a schimbat haina strălucitoare a gărzii imperiale cu haina călugărească. La început a trăit într-o stâncă din muntele Oxia (la aproximativ 5 km de Constantinopol).

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

sarbatoare 14 februarie 2020 - calendar ortodox
sarbatoare 14 februarie 2020 - calendar ortodox

Citeste si: Moșii de iarnă 2020. Ce se dă de pomană în Sâmbăta Morților?

Sărbătoare 14 februarie 2020. Calendar ortodox.  Apoi, s-a statornicit în muntele Sinope de lângă Calcedon. Creştinii din satele învecinate au construit o chilie în vârful muntelui, de unde, printr-o fereastră mică, Auxenţiu îi povăţuia să facă fapte bune şi vindeca pe cei bolnavi.

Muntele acesta poartă şi astăzi numele Sfântului Auxenţiu. În anul 451 a participat la Sinodul al IV-lea Ecumenic de la Calcedon, condamnând ereziile lui Eutihie şi Nestorie. A trecut la Domnul în anul 470.

Citeste si: Când nu se fac nunți în 2020

Sărbătoare 14 februarie 2020. Calendar ortodox. Nobil la curtea împăratului Teodosie cel Mic

Cuviosul Auxentiu a fost nobil la curtea împăratului bizantin Teodosie cel Mic. Acesta îmbracă haina monahală şi părăseşte Constantinopolul stabilindu-se pe un munte, lângă Calcedon, care mai târziu avea să se numească Muntele lui Auxentiu, scrie crestinortodox.ro.

sarbatoare 14 februarie 2020 - calendar ortodox
sarbatoare 14 februarie 2020 - calendar ortodox

Citeste si: Moșii de iarnă 2020. Ce se dă de pomană în Sâmbăta Morților?

Dorinţa sa era de a rămâne ascuns de ochii oamenilor, pentru a se linişti prin rugăciune. Însă, nişte păstori l-au descoperit, mărturisind şi locuitorilor din satele învecinate despre viaţă sfântă a cuviosului. Astfel, oamenii au început să-l caute, aducând bolnavi cuviosului pentru a-i vindeca.

Sărbătoare 14 februarie 2020. Calendar ortodox.  Dumnezeu a tămăduit astfel mulţi orbi, leproşi, ologi şi demonizaţi. Ca nu cumva ca oamenii să-i atribuie minunile pe care Dumnezeu le făcea prin el, Sfântul le cerea tuturor celor prezenţi să se roage lui Dumnezeu împreună cu el pentru bolnav sau întărea credinţa în cei prezenţi, arătându-le că Dumnezeu le va face lor după credinţa lor. De asemenea, se ruga deasupra bolnavului rostind cuvintele "Te vindeca pe tine Domnul şi Dumnezeul nostru lisus Hristos".

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

sarbatoare 14 februarie 2020 - calendar ortodox
sarbatoare 14 februarie 2020 - calendar ortodox

Citeste si: Sâmbăta Sfântului Teodor 2020. Sărbătoare mare! Ce trebuie să faci pentru a avea noroc tot anul?

Sfântul Auxentiu a fost unul din Părinţii celui de-al Patrulea Sinod Ecumenic din Calcedon, din anul 451.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si