Pe 10 aprilie 2024, conform Calendarului ortodox, îi celebrăm pe Sfinții Mucenici Terentie, African, Maxim, Pompie și pe alți 36 de mucenici alături de ei.

În această zi, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfânta Proorociță Olda, Sfinții mucenici Iacov (preotul) și Aza (diaconul), Sfântul nou mucenic Dima și Sfântul Grigorie (patriarhul Constantinopolului).

Viața Sfinților Mucenici Terentie, African, Maxim, Pompie și a celor 36 de alți mucenici

Sfinții Mucenici Terentie, African, Maxim, Pompie și ceilalți 36 de mucenici alături de ei au trecut la cele sfinte în timpul împăratului Deciu, din cauza faptului că au refuzat să lepede de credința în Iisus Hristos și să aducă jertfă idolilor. 

sfintii mucenici terentie, african, maxim, pompie si alti mucenici

Sfinții Mucenici Terentie, African, Maxim și Pompie sunt celebrați pe 10 aprilie 2024, conform Calendarului ortodox.

[Sursa foto: Doxologia]

Citește și: Pe ce dată sunt Floriile în 2024 în Calendarul ortodox? Semnificația acestei mari sărbători cu cruce roșie

Pe atunci, Fortunian, guvernatorul provinciei, a ordonat tăierea capului pentru 36 dintre sfinții mucenici.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Atunci, Sfinții Mucenici Terentie, African, Maxim și Pompie au fost aruncați în închisoare și au fost legați în lanțuri. Li s-a arătat un înger al lui Dumnezeu care i-a și eliberat din lanțuri și le-a oferit hrană mucenicilor. Ulterior, ei au fost scoși afară, însă au îndurat torturi crunte și au fost aruncați în temniță.

Guvernatorul a ordonat apoi ca în locul unde erau ei ținuți să fie aruncați șerpi veninoși și scorpioni pentru ca mucenicii să moară în cele mai groaznice chinuri, însă aceste necuvântătoare nu s-au atins deloc de ei.

Văzând acestea, guvernatorul a poruncit apoi omorârea lor prin decapitare. Au fost duși în locul execuției și în ultimele lor cuvinte, ei au cântat în psalmi și i-au adus laude lui Dumnezeu, conform crestinortodox.ro

Sfinții Mucenici Terentie, African, Maxim și Pompie au trecut la cele sfinte în anul 250.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Pe ce dată se sărbătorește Sf. Gheorghe în 2024? Calendar ortodox

femeie care citeste rugaciune vindecatoare de boli

Citește rugăciunea vindecătoare de boli către Iisus Hristos.

[Sursa foto: Freepik]

Rugăciune puternică vindecătoare de boli către Iisus Hristos

„Preaputernice şi slăvite Doamne, Iisuse Hris­toase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi, şi ai pri­mit moarte pe cruce pentru mântuirea noas­tră! Din adâncul inimii Te rog să primeşti sme­rita mea nevoinţă şi această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală! Mântuieşte-l, Doamne, precum ştii, ca un bun şi iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre fo­losul său. Că noi neputincioşi suntem şi nu îl pu­tem ajuta, dacă nu ne vei lumina cu harul Tău.

De e voia Ta, îl poţi pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un Doctor priceput, pre­cum vei vrea.

Dar căzând înaintea Ta, Te rog îndură-Te de robul Tău, potoleşte-i fierbinţeala, alină-i suferinţa, ridică-l din patul durerii. Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor. Şi dacă îi este de folos să ducă mai departe cru­cea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră. Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădej­dea, ca să nu fie îngenuncheat de durere şi să cârtească sau să cadă în patima mâniei. Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de po­căinţă şi de mulţumire, ca să se învredni­cească să audă glasul Tău cel sfânt: „Iertate îţi sunt păcatele!”. Amin.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si