Luni, pe data de 11 martie 2024, conform Calendarului ortodox, este celebrat Sfântul Sofronie, Patriarhul Ierusalimului.

În această zi, Biserica Ortodoxă îi pomenește și pe: Sfântul Alexie de la Goloseev, Sfânta Teodora, Sfântul Cuvios Pion, Sfântul Cuvios Gheorghe cel Nou, Sfinții Mucenici Trofim și Talu și Aducerea Moaștelor Sfântului Mucenic Epimah în Constantinopol.

Cine a fost Sfântul Sofronie? Este sărbătorit pe 11 martie 2024 în Calendarul ortodox

Sfântul Sofronie s-a născut în jurul anului 550, la Damasc (Siria din zilele noastre).

În anul 570 el a călătorit prin Palestina și s-a închinat mai multor locuri sfinte. A intrat în Mănăstirea Sfântului Teodosie cel Mare, care era situată pe lângă Ierusalim și a fost ucenicul monahului Ioan Moshu.

Citește și: Lăsata Secului pentru Postul Paștelui 2024: Pe ce dată se sărbătorește? Cele mai importante tradiții și obiceiuri pe care trebuie să le respectăm în această zi sfântă

Alături de învățătorul său, el ajunge la toate mănăstirile din Egipt. Acești doi sfinți au devenit apărătorii creștinismului pe vremea când o erezie începuse să tulbure viața Bisericii. Unii oameni susțineau că în Hristos exista o singură lucrare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Sfântul Sofronie s-a îmbolnăvit de o boală gravă, de ochi, dar a fost vindecat miraculos de Sfinții Chir și Ioan. Mai târziu, în 634, acest sfânt a fost ales patriarh al Ierusalimului. După ce a prezentat învățătura lui despre Sfânta Treime și întrupare, el a abordat un principiu fundamental al hristologiei. El a menționat că în Hristos se află o persoană și două naturi. Practic, el a afirmat că în Hristos există două lucrări.

sfantul sofronie patriarhul ierusalimului

Iată cine a fost Sfântul Sofronie, Patriarhul Ierusalimului. Este celebrat luni, pe 11 martie 2024 în Calendarul ortodox.

[Sursa foto: Doxologia]

Sfântul Sofronie a fost martor la aducerea Cinstitei Cruci din exilul persan, cea pe care Iisus Hristos a fost răstignit. Sfântul Sofronie a scris despre viața Sfintei Maria Egipteanca și a alcătuti Rânduiala Sfințirii Apei Celei Mari, conform creștinortodox.ro

Ce este și cum trebuie făcută spovedania?

Conform Sfântului Nicodim Agioritul, spovedania este atunci când ne destăinum întru totul în fața lui Dumnezeu. Spunem toate faptele, cuvintele și gândurile mai puțin bune pe care le-am avut de-a lungul timpului.

Spovedania se face de bună voie, adică trebuie să ne dorim să trecem prin aceasta. Trebuie menționat faptul că aceasta nu este obligatorie. Scopul este să ne destăinuim în fața lui Dumnezeu, cu toate păcatele și gândurile noastre necurate.

spovedanie

Iată când și cum este bine să ne spovedim.

[Sursa foto: crestinortodox.ro]

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Calendar ortodox pentru martie 2024: Când începe Postul Paștelui? Lista sărbătorilor importante

Spovedania se face cu autoînvinuire, fără a încerca să ne ușurăm responsabilitatea sau să încercăm să aruncăm vina asupra altora.

Este bine să mărturisim toate păcatele cu sinceritate și fără să încercăm să distorsionăm realitatea, atunci când ne spovedim. Ascunderea oricărui păcat lasă în urma sa neiertare, motiv pentru care înainte de a merge la spovedanie în fața duhovnicului ar trebui să ne cercetăm atent propriul suflet și să vedem ce am făcut greșit pentru ca apoi să ne eliberăm de toate cele rele.

Totodată, la spovedanie nu trebuie să existe rușine. Spovedania trebuie realizată cu hotărâre în glas și în suflet și în mod constant. Conform sursei citate anterior, cei care se spovedesc des își pot localiza mai repede și mai exact păcatele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si