Pe 17 iulie 2024, în Calendarul ortodox  este sărbătorită Sfânta Marina.

Calendarul ortodox 16 iulie 2024: Cine a fost Sfânta Marina?

Sfânta Marina, o tânără de o frumusețe remarcabilă și o credință profundă, s-a născut din părinți păgâni în Antiohia Pisidiei. Povestea vieții sale este una de curaj și devotament neclintit față de Hristos, în ciuda suferințelor și persecuțiilor crunte pe care le-a îndurat.

La vârsta de doisprezece ani, Sfânta Marina a primit învățătura despre Hristos, moment care a marcat o schimbare profundă în viața sa. După moartea mamei sale, tatăl ei a început să o respingă și să o urască pentru credința ei creștină, refuzând să o mai considere fiica sa. Această respingere familială nu a făcut decât să întărească credința și determinarea tinerei Marina.

Într-o zi, pe când se afla la câmp cu oile tatălui său, Marina s-a întâlnit cu eparhul Olimvrie, un cunoscut prigonitor al creștinilor. Fascinat de frumusețea ei, Olimvrie a decis să o ia de soție. Însă, aflând că Marina este creștină, eparhul a poruncit ca aceasta să fie arestată și adusă în cetate pentru a fi torturată.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me- wowbiz.ro

Citeste si: Ascensiunea de neoprit a lui Chubby: De ce pisica generată de AI, virală pe TikTok, ar putea fi viitorul internetului- antena3.ro

Citește și: Calendar ortodox iulie 2024: Pe ce dată se sărbătorește Sf. Ilie?

Marina a refuzat categoric să aducă jertfe idolilor păgâni, fapt pentru care a fost bătută crunt și aruncată în temniță. Acolo, sub forma unui șarpe, diavolul a încercat să o omoare, încolăcindu-se în jurul capului ei. Marina s-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci, iar șarpele a crăpat, iar ea a fost înconjurată de o lumină cerească.

În temniță, Marina a avut o viziune divină: a văzut o cruce mare strălucind cu o lumină nemaivăzută și deasupra crucii o porumbiță albă ca zăpada, care i-a spus: "Bucură-te, Marino, porumbiță cuvântătoare a lui Hristos, fiică a Sionului celui de sus, căci iată ziua bucuriei tale s-a apropiat!" În urma acestei viziuni, Marina s-a vindecat complet de toate rănile sale.

Citește și: Când începe Postul Sfintei Marii în 2024?

Citeste si: Geta Sterp a pus-o pe mama Geta în fața unei întrebări dificile: „Care e mai harnică, fata sau nora?” Ce a răspuns mama Geta?- kfetele.ro

Citeste si: Prima reacție a lui Liviu Vârciu după căsătorie: „Am prins bine, nu glumă!”- radioimpuls.ro

Citeste si: Momentul în care Poliția intră peste frații Tate în timp ce erau live pe internet: Cei doi vorbeau despre DIICOT chiar atunci- antena3.ro

În ziua următoare, Marina a fost supusă unor noi torturi: a fost aruncată în foc și în apă, dar a îndurat toate chinurile cu o tărie de neclintit, ca și când ar fi fost în trup străin. Văzând că nu poate fi înfrântă, eparhul Olimvrie a condamnat-o la moarte prin decapitare. Sfânta Marina a trecut la cele veșnice la vârsta de doar 15 ani, în anul 270.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si