Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 17 iulie 2024?
Află ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 17 iulie 2024!
Pe 17 iulie 2024, în Calendarul ortodox este sărbătorită Sfânta Marina.
Sfânta Marina, o tânără de o frumusețe remarcabilă și o credință profundă, s-a născut din părinți păgâni în Antiohia Pisidiei. Povestea vieții sale este una de curaj și devotament neclintit față de Hristos, în ciuda suferințelor și persecuțiilor crunte pe care le-a îndurat.
La vârsta de doisprezece ani, Sfânta Marina a primit învățătura despre Hristos, moment care a marcat o schimbare profundă în viața sa. După moartea mamei sale, tatăl ei a început să o respingă și să o urască pentru credința ei creștină, refuzând să o mai considere fiica sa. Această respingere familială nu a făcut decât să întărească credința și determinarea tinerei Marina.
Într-o zi, pe când se afla la câmp cu oile tatălui său, Marina s-a întâlnit cu eparhul Olimvrie, un cunoscut prigonitor al creștinilor. Fascinat de frumusețea ei, Olimvrie a decis să o ia de soție. Însă, aflând că Marina este creștină, eparhul a poruncit ca aceasta să fie arestată și adusă în cetate pentru a fi torturată.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Calendar ortodox iulie 2024: Pe ce dată se sărbătorește Sf. Ilie?
Marina a refuzat categoric să aducă jertfe idolilor păgâni, fapt pentru care a fost bătută crunt și aruncată în temniță. Acolo, sub forma unui șarpe, diavolul a încercat să o omoare, încolăcindu-se în jurul capului ei. Marina s-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci, iar șarpele a crăpat, iar ea a fost înconjurată de o lumină cerească.
În temniță, Marina a avut o viziune divină: a văzut o cruce mare strălucind cu o lumină nemaivăzută și deasupra crucii o porumbiță albă ca zăpada, care i-a spus: "Bucură-te, Marino, porumbiță cuvântătoare a lui Hristos, fiică a Sionului celui de sus, căci iată ziua bucuriei tale s-a apropiat!" În urma acestei viziuni, Marina s-a vindecat complet de toate rănile sale.
Citește și: Când începe Postul Sfintei Marii în 2024?
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
În ziua următoare, Marina a fost supusă unor noi torturi: a fost aruncată în foc și în apă, dar a îndurat toate chinurile cu o tărie de neclintit, ca și când ar fi fost în trup străin. Văzând că nu poate fi înfrântă, eparhul Olimvrie a condamnat-o la moarte prin decapitare. Sfânta Marina a trecut la cele veșnice la vârsta de doar 15 ani, în anul 270.