Close sidebar
Close sidebar

Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 2 aprilie 2024?

Pe data de 2 aprilie 2024, în Calendarul ortodox, îl sărbătorim pe Sfântul Cuvios Tit.

Ana-Maria Costea,

Pe data de 2 aprilie 2024, în Calendarul ortodox, îl sărbătorim pe Sfântul Cuvios Tit.

[Sursa foto: crestinortodox.ro/Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe 2 aprilie 2024, conform Calendarului ortodox, îl celebrăm pe Sfântul Cuvios Tit.

În această zi, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfinții Mucenici și frați Amfian și Edesie, Sfântul Mucenic Policarp și Sfântul Grigorie din Nicomidia.

Informații interesante despre viața Sfântului Cuvios Tit. Sărbătoarea zilei de 2 aprilie în Calendarul ortodox

Sfântul Cuvios Tit a trăit pe timpul luptelor împotriva sfintelor icoane, în secolul al 9-lea. Acesta s-a călugărit de pe vreme când era tânăr și a învățat să asculte.

Citește și: Calendar ortodox pentru aprilie 2024: Cele mai importante sărbători cu cruce roșie și cruce neagră

Sfântul Cuvios Tit a fost pus pastor al oilor cuvântătoare ale Mântuitorului. Era blând, drăgăstos și avea milă de toți. Era ca unul dintre îngerii Domnului.

Citeste si: Pensiile românilor, micșorate înainte de recalcularea din septembrie! Din ce cauză au primit unii pensionari decizii de reducere a pensiilor- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sfântul Cuvios Tit a făcut multe minuni pentru creștini, conform Calendarului ortodox pentru 2 aprilie 2024.

[Sursa foto: Ziarul Lumina]

Pe vremea prigoanelor împotriva sfintelor icoane, acest sfânt a fost de neclintit și a fost văzut ca un stâlp al Ortodoxiei și al Bisericii lui Hristos. Pentru că a îndrăgit viața aceasta, s-a smerit și s-a păstrat curat, Dumnezeu i-a dat darul de a face minuni, atât în timpul vieții, cât și după ce a murit.

El a murit în același secol, conform creștinortodox.ro și Doxologia.

Rugăciune scurtă către Sfântul Cuvios Tit, făcătorul de minuni

„Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor și cu suspinurile cele dintru adânc ai facut ostenelile tale însutit roditoare; și te-ai făcut luminator lumii, strălucind cu minunile, Tit, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre”

Semnificația Sfintei Lumini din Ierusalim

Lumina Sfântă, cunoscută și sub numele de „Focul Haric”, este o minune dumnezeiască ce are loc în fiecare an la Biserica Sfântul Mormânt din Ierusalim, în sâmbăta de dinaintea de Paște. Creștinii spun că Lumina Sfântă de la Ierusalim este cel mai mare miracol și arată că, într-adevăr, Iisus Hristos a înviat din morți în a treia zi dăruind tuturor viață veșnică.

Iată de ce este atât de importantă Lumina Sfântă de la Ierusalim și ce semnificație are.

[Sursa foto: Gazeta de Sud]

Citește și: VIDEO- De ce Postul Paștelui este cel mai greu? Explicațiile preotului Gabriel Cazacu: „Sunt niște flori superbe care cresc în sufletele noastre atunci când postim”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Așadar, Lumina Sfântă de la Ierusalim este chipul Învierii lui Hristos. Mântuitorul însuși s-a autodefinit ca fiind lumina vieții. Acesta a spus:  „Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.

Astfel, credincioșii sunt atrași an de an să ia Lumina Sfântă, care coboară doar la rugăciunile creștinilor ortodocși. Acest fapt arată importanța credinței, dar evidențiază și faptul că mesajul lui Hristos și Ortodoxia este pentru toți oamenii de pe pământ, conform crestinortodox.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI