În ziua de marți, pe data de 20 februarie 2024, în   Calendarul ortodox, este celebrat Sfântul Leon, episcopul Cataniei.

În aceeași zi, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Mucenic Sadoc și a celor 128 de sfinți care au murit alături de el, Sfântului Agaton (episcopul Romei), Sfântului Cuvios Visarion, Sfântului Cuvios Chindiu (episcopul Pisidei) și Cuviosului Plotiu.

Sfântul Leon este sărbătorit pe data de 20 februarie 2024 în Calendarul ortodox. Cine a fost acest sfânt?

Sfântul Leon a trăit în vremea împăratului Heraclie și a fost episcopul Cataniei din Insula Sicilia.

El era mereu grijuliu cu cei amărâți și bolnavi. Cândva s-a arătat vrăjitorul Eliodor în Catania. El înșela poporul cu diferite închipuiri. Chiar a fost prezent la o Liturghie, unde a făcut mai multe vrăji. După aceste lucruri, Sfântul Leon urma să îl lege cu unul dintre capetele omoforului și l-a dus în piața orașului unde a poruncit să se facă un foc mare și să intre în el împreună cu vrăjitorul Eliodor. 

Citește și: Ce înseamnă când avem ”Harți” în Calendarul ortodox? Semnificația acestor zile

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Sfântul Leon a scăpat din foc nevătămat, iar vrăjitorul a fost ars. A locuit mai mulți ani la episcopia Cataniei, timp în care a adus credința adevărată în viețile mai multor oameni și i-a ajutat pe și mai mulți, fără să țină cont de religia lor.

După ce a trecut la cele sfinte, moaștele lui au fost așezate la Biserica „Sfânta Lucia”, conform crestinortodox.ro

sfantul leon

Sfântul Leon, sărbătorit pe 20 februarie 2024, a fost episcopul Cataniei.

[Sursa foto: Doxologia]

Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostim pe 20 februarie 2024

„Îndreptător credinţei şi chip blândeţelor, învăţător înfrânârii te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobândit cu smerenia cele înalte şi cu sărăcia cele bogate; Părinte Ierarhe Leon, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea Egiptului scăpând israeliteanul, striga: Mântuitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm. Făclie Dumnezeiască dobândindu-te pe tine Biserica lui Hristos, cu luminile faptelor tale bune şi ale minunilor tale, din destul se luminează, Înţeleptule Leon. Din copilărie te-ai dat pe tine însuţi Stăpânului tuturor şi cu omorârea dulceţilor trupeşti te-ai făcut jertfă vie, jertfindu-te fără de sânge, fericite.

Viaţa ta fiind luminată cu strălucirea faptelor bune şi cu fulgerele minunilor fiind înfrumuseţată, înaintea tuturor te-ai făcut vestit, de Dumnezeu purtătorule. Locaş lui Dumnezeu te-ai făcut, Fecioară Preacurată, Celui Ce a locuit întru tine în chip mai presus de cuget, Născătoare de Dumnezeu şi a alungat înşelăciunea din sufletele oamenilor. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin''

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

femeie care citeste biblia

Citește rugăciunea puternică pentru data de 20 februarie 2024, când îl sărbătorim pe Sfântul Leon.

[Sursa foto: Freepik]

Care sunt următoarele sărbători din luna februarie?

În fiecare zi a anului sărbătorim un sfânt sau mai mulți. În luna februarie a anului 2024, următoarele sărbători din Calendarul ortodox sunt:

Citește și: Tradiții pentru luna februarie 2024: Ce obiceiuri respectă românii?

  • Pe 21 februarie 2024 îi sărbătorim pe Sfântul Eustatie și Sfântul Timotei
  • Pe 22 februarie 2024 îl sărbătorim Aflarea moaștelor sfinților mucenici din Evghenia 
  • Pe 23 februarie 2024 îl sărbătorim pe Sfântul Policarp
  • Pe 24 februarie 2024 sărbătorim Întâia și a doua aflare a capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul 
  • Pe 25 februarie 2024 îl sărbătorim pe Sfântul Tarasie
  • Pe 26 februarie 2024 îl sărbătorim pe Sfântul Porfirie
  • Pe 27 februarie 2024 îi sărbătorim pe Sfântul Procopie Decapolitul și pe Sfântul Talaleu
  • Pe 28 februarie 2024 îl sărbătorim pe Sfântul Cuvios Vasile Mărturisitorul
  • Pe 29 februarie 2024 îl sărbătorim pe Sfinții Cuvioși Ioan, Casian și Gherman

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si