În data de 23 iulie se prăznuiește Aducerea Moaștelor Sfântului Foca, o sărbătoare importantă pentru toți creștinii.

Cine a fost Sfântul Mucenic Foca

Sfântul Mucenic Foca se numără printre cei mai cunoscuți sfinți, plăcut lui Dumnezeu pentru viața pe care a dus-o. A trăit în perioada împăratului Traian, fiind supus la cruzimi greu de imaginat în momentul în care și-a recunoscut iubirea față de Dumnezeu.

Pentru că și-a menținut până la capăt credința, chiar și în cele mai crunte condiții, nu a fost nicio clipă lăsat de cel în care și-a pus toată încrederea.

În ziua 23 iulie, anul 403 sau 404, moaștele Sfântul Mucenic Foca au fost mutate de la Snop la Constantinopol.

Rugăciune pe care să spui astăzi, adresată Sfântului Mucenic Foca 

Troparul Sfântului Sfințit Mucenic Foca, Episcop de Sinope, glasul al 4-lea:

Şi părtaș obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Foca, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Cântarea 1, glasul al 4-lea. Irmos: Adâncul Mării Roşii...

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Foca, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Dorind să laud astăzi Dumnezeiasca ta pomenire, luminează-mi sufletul cu Razele cele Luminătoare ale Duhului, păstorule şi mucenice mărite al Dumnezeului nostru, Cel Ce toate le ţine.

Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Foca, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Luminat te-ai îmbogăţit cu Dumnezeiasca laudă a mucenicilor, încuviințându-te cu frumuseţile păstoriei şi cu sângele sfințitei nevoinţe roşindu-ţi podoaba ta, de Dumnezeu fericite.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Întărindu-ţi cugetul cu nădejdea celor mai bune, Preaînţelepte Mucenice Foca, pe cel ce era tare întru răutate l-ai slăbit de tot şi ai alergat către ceruri, purtător de biruinţă preaales.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si