În Calendarul ortodox pe 24 august 2024 este sărbătorit Sfântul Mucenic Eutihie.

Calendar ortodox 24 august 2024: Cine a fost Sfantul Mucenic Eutihie?

Sfântul Mucenic Eutihie a fost un devotat ucenic al Sfântului Ioan Evanghelistul și al Sfântului Apostol Pavel, doi dintre cei mai importanți Apostoli ai lui Hristos. În calitate de ucenic al acestora, Eutihie a fost crescut și format în credința creștină, devenind ulterior un neînfricat misionar al Evangheliei.

Datorită curajului și devotamentului său, el a fost sfințit ca Apostol misionar, asumându-și misiunea de a răspândi credința în Hristos într-o lume dominată de păgânism.

Citește și: Când sunt Moșii de toamnă 2024. Ce se împarte și cum e bine să te pregătești

Sfântul Eutihie a vestit credința creștină, provocând adesea autoritățile păgâne și distrugând multe temple dedicate zeilor falși. Misiunea sa a fost una periculoasă și plină de provocări, însă Sfântul Eutihie nu a fost niciodată singur în această lucrare divină. Pe parcursul călătoriilor sale misionare, el a fost necontenit însoțit de un înger, care îl întărea în credință și îi descoperea cele ce aveau să i se întâmple. Acest înger divin i-a fost alături nu doar spiritual, ci și fizic, hrănindu-l în chip minunat în vremea când Sfântul Eutihie se afla în temniță, departe de susținerea comunității creștine.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Calendar ortodox august 2024

Calendar ortodox august 2024

[Sursa foto: Patriarhia Română]

Citește și: Pe ce dată pică Paștele ortodox și cel catolic în 2025

Curajul Sfântului Eutihie a fost pus la încercare în nenumărate rânduri. El a fost aruncat în foc și expus fiarelor sălbatice, dar prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, a ieșit nevatamat din aceste încercări, spre uimirea și furia persecutorilor săi.

Cu toate acestea, refuzul său de a renunța la credința în Hristos a atras asupra lui o soartă martirică. Sfântul Eutihie a fost în cele din urmă omorât cu sabia, împlinindu-și destinul de martir al credinței creștine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si