Pe 24 martie 2024, în ajunul Bunei Vestiri, conform Calendarului ortodox, îl celebrăm pe Sfântul Cuvios Zaharia. Pe 25 martie 2024 are loc Buna Vestire, sărbătoare foarte importantă pentru creștinii de pretutindeni.

În această zi, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfântul Artemon (episcopul Seleuciei din Pisidia), Sfântul Mucenic Artemon (preotul din Laodiceea), Sfântul Cuvios Zaharia din Sketis, Sfinții 8 mucenici din Cezareea Palestinei, Sfântul Cuvios Martin Tebeul și pe Sfântul Mucenic Partenie, patriarhul Constantinopolului.

Sfântul Zaharia, celebrat pe 24 martie 2024 în Calendarul ortodox. Detalii despre viața sa

Sfântul Zaharia a fost fiul lui Carion egipteanul. El a decis să lase familia în urmă (copiii și nevasta) și să urmeze calea monahală. 

Zaharia era cel mai tânăr dintre cei prezenți la Schit, dar era și plin de darurile Duhului Sfânt și avea o credință mai mare decât cei mai în vârstă decât el. Dragostea lui față de Dumnezeu a fost de neegalat, iar atunci când a fost întrebat de Sf. Macarie „Cine este adevărat monah?”, Sfântul Zaharia a spus că adevăratul monah este cel care se luptă zi de zi pentru a împlini Poruncile Dumnezeiești, conform crestinortodox.ro

Citește și: Ce nu ai voie să faci de Buna Vestire? Tradiții pentru 25 martie 2024

Sfântul Zaharia a fost iluminatorul pustietăților egiptene și a murit de tânăr.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

sfantul zaharia

Află detalii despre viața Sfântului Zaharia, sărbătorit pe 24 martie 2024 în Calendarul ortodox.

[Sursa foto: crestinortodox.ro]

Rugăciunea puternică pe care trebuie să o rostești în Ajunul Bunei Vestiri

„A prorocului Tău, Doamne, Zaharia pomenire prăznuind, printr-însul Te rugăm, mântuieşte sufletele noastre.

Rugăciunea mea voi vărsa către Domnul şi Lui voi spune necazurile mele; că s-a umplut sufletul meu de răutăţi şi viaţa mea s-a apropiat de iad; şi ca Iona mă rog: Dumnezeule, din stricăciune scoate-mă.

Adâncimi de Minuni şi Noian de daruri cunoscându-te şi lămurit ştiindu-te pe tine, Preacurată Născătoare de Dumnezeu şi Nădăjduind în ocrotirea ta, neîncetat alergăm către al tău Acoperământ.

Fă pe Stăpânul, cu rugăciunile tale, Desăvârşit Milostiv către cei ce săvârşesc cu credinţă sfântul şi însemnatul tău praznic, de Dumnezeu insuflate şi te cinstesc pe tine cu dragoste, ca pe un prooroc şi preaadevărat grăitor de cele Dumnezeieşti. Amin.” 

În următoarea zi sărbătorim Buna Vestire, sărbătoarea Maicii Domnului

Ziua de 24 martie 2024 este considerată Ajunul Bunei Vestiri, deoarece pe 25 martie 2024, în următoarea zi, creștinii prăznuiesc unul dintre cele mai vechi praznice închinate Maicii Domnului.

buna vestire

Pe 25 martie 2024 are loc Buna Vestire.

[Sursa foto: Libertatea]

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Rugăciune pentru Buna Vestire: Trebuie rostită pe 25 martie 2024 și face minuni pentru familia ta

Buna Vestire reprezintă momentul în care Fecioara Maria însăși a primit „vestea cea bună” de la Arhanghelul Gavriil. Acesta i-a spus că Dumnezeu a ales-o pentru ca Fiul Lui să se nască, pentru a mântui întreg neamul creștin. Maica Domnului a fost uimită să afle această veste importantă, deoarece la acea vreme avea doar 15 ani și nu mai cunoscuse până atunci un bărbat. Gavriil i-a spus: „Duhul Sfânt se va coborî peste tine și puterea Celui Prea Înalt te va umbri”. Apoi, Fecioara Maria i-a spus „Iată roaba Domnului, fie mie după cuvântul tău”.

Conform crestinortodox.ro, aceasta este și cea mai importantă veste din istorie. La sărbătoarea Bunei Vestiri, creștinii au dezlegare la pește. Totodată, sărbătoarea este notată cu cruce roșie în Calendarul ortodox.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si