Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 26 aprilie 2024?
Pe data de 26 aprilie 2024, în Calendarul ortodox, îl sărbătorim pe Sfântul Mucenic Vasile, episcopul Amasiei.
Pe 26 aprilie 2024, conform Calendarului ortodox, îl celebrăm pe Sfântul Mucenic Vasile, episcopul Amasiei. Este cruce neagră în Calendarul ortodox în această zi.
Tot în această zi, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfânta Glafira, Sfânta Cuvioasă Iusta și pe Sfântul Cuvios Nestor.
Sfântul Mucenic Vasile a fost episcopul Amasiei, în vremea împăratului Liciniu. Împăratul era căsătorit cu sora împăratului Constantin cel Mare, pe nume Constantina.
Sf. Mucenic Vasile a îndrăgit mult una dintre slujnicele soției lui, pe fecioara Glafira. Ea i-a spus totul împărătesei, iar fecioara a fost trimisă departe de curtea imperială din Nicomidia.
Citește și: Tradiții de Florii pentru 2024: Ce nu este bine să faci în Duminica Floriilor?
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Glafira a ajuns în cetatea Amasia și a fost întâmpinată și primită cu bunătate de Episcopul Vasile, iar alături de el erau și alți creștini. Ea și-a donat banii bisericii din Amasia, aceștia fiind primiți de la împărăteasă, conform crestinortodox.ro
Liciniu a aflat unde a ajuns slujitoarea, el a părăsit ca Sf. Vasile și fecioara Glafira să fie aduși din Amasia. Ulterior, Glafira a murit, iar soldații l-au adus în fața lui Liciniu doar pe episcop.
El a fost supus mai multor chinuri și apoi a fost ucis prin tăierea capului și a fost aruncat în mare. Trupul acestui sfânt a fost mai apoi găsit lângă cetatea Sinope și a fost dus în Amasia, fiind înmormântat într-o biserică.Pentru redactarea unui testament este importantă alegerea notarului la care să mergi cu lista bunurilor și conturilor bancare și numele persoanei/persoanelor căreia/cărora le vei lăsa.
Dacă există unele aspecte de care vrei să se țină cont după trecerea în neființă, cum ar fi modalitatea de înmormântare, le poți trece și pe acestea în testament. Desigur, cerințele pot fi diverse, de la persoană la persoană. Apoi, este important de menționat faptul că notarul se va ocupa doar de redactarea și păstrarea la loc sigur a testamentului. Pentru îndeplinirea cerințelor listate în testament, este bine să apelezi la un executor testamentar, conform condoleante.ro
Citește și: Când are loc Prohodul Domnului în Săptămâna Mare din 2024? Versuri complete
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Testamentul poate fi redactat și de mână, chiar de tine. Este important să fie datat și semnat, însă aceasta nu este cea mai bună opțiune. Testamentul autentificat la notar este mult mai sigur.
În România poți solicita autentificarea testamentului personal oricărui notar public, indiferent de domiciliul tău.
Actele necesare pentru întocmirea unui testament la birourile notariale sunt: