Conform Calendarului ortodox, pe 28 iunie 2024, creștinii ortodocși sărbătoresc Aflarea Moaștelor Sfinților Mucenici Chir și Ioan, amintindu-și de puterea vindecătoare a acestor sfinți și de minunile săvârșite de ei prin credință.

Calendarul ortodox 28 iunie 2024: Aflarea Moaștelor Sfinților Mucenici Chir și Ioan

Sfinții Chir și Ioan sunt cunoscuți pentru martiriul lor în timpul împăratului Dioclețian și pentru devotamentul lor în îngrijirea bolnavilor, fără a cere vreo recompensă.

Aceștia sunt pomeniți anual pe 31 ianuarie, însă ziua de 28 iunie marchează aflarea sfintelor lor moaște de la Canopos la Manutin.

Sfinții Mucenici Chir și Ioan au trăit în secolul al IV-lea și au suferit pentru credința lor în Hristos în timpul persecuțiilor lui Dioclețian. Acești sfinți au fost cunoscuți nu doar pentru credința lor puternică, ci și pentru activitatea lor de binefacere, îngrijind bolnavii fără să primească vreo recompensă materială, fapt ce le-a adus recunoștința și respectul celor din jur.

Calendar ortodox iunie 2024

Calendar ortodox iunie 2024

[Sursa foto: crestinortodox.ro]

Citește și: Rugăciunea de la Muntele Athos care îndepărtează răul  

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Fosta soție a lui Sebastian, atac subtil la adresa Robertei de la „Casa iubirii”?! „Tu nu ai niciodată cum”- wowbiz.ro

Manutin, o cetate adânc înrădăcinată în idolatrie și dominată de demoni, a fost locul ales de Dumnezeu pentru manifestarea puterii vindecătoare a sfinților. Patriarhul Teofil al Alexandriei (385-412) a încercat să alunge demonii din cetate, dar fără succes. Următorul patriarh, Chiril al Alexandriei (412-444), a continuat rugăciunile pentru purificarea cetății.

Un înger al Domnului i-a apărut Patriarhului Chiril, revelându-i că puterea demonilor din Manutin nu putea fi surpată decât prin aducerea moaștelor Sfinților Chir și Ioan.

Ascultând de această revelație divină, Chiril a adus moaștele sfinților în Manutin și a zidit o biserică în numele lor.

Citește și: Rugăciune puternică înainte să călătorești cu avionul. Cum să te rogi pentru toată familia

După aducerea moaștelor în Manutin, s-a întâmplat o minune extraordinară: duhurile necurate au fost alungate, iar cetatea a fost eliberată de influența demonică. Biserica în care au fost așezate moaștele a devenit un loc sfânt, un izvor de tămăduiri pentru toți cei care veneau cu credință și speranță. Oamenii au început să fie vindecați de diverse boli și suferințe, mărturisind puterea harică a sfinților.

Sursa: crestinortodox.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si