Pe 28 martie 2024, conform Calendarului ortodox, îl celebrăm pe Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou. 

În această zi, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfântul Cuvios Ștefan Mărturisitorul (făcătorul de minuni) și pe Sfântul Irodion (unul dintre cei 70 de ucenici ai Domnului).

Cine a fost Sfântul Ilarion cel Nou? Este sărbătorit pe 28 martie 2024 în Calendarul ortodox

Cuviosul Ilarion a fost stareț la mănăstirea Pelechit din Helespont (Asia).

El era plin de credință și s-a făcut remarcat de-a lungul vieții sale, vindecând mulți oameni de boli și scoțând duhurile rele din ei. 

Apoi, el a luat mucenicia în timpul lui Leon Armeanul, care pornise prigoniri împotriva apărătorilor sfintelor icoane. El, alături de alți monahi, a fost alungat în surghiun la Efes și a murit întemnițat.

sfantul cuvios ilarion cel nou

Sfântul Ilarion cel Nou a pierit în temniță, conform Calendarului ortodox pentru 28 martie 2024.

[Sursa foto: Ziarul Lumina]

Citește și: Pe ce dată pică Floriile în 2024 în Calendarul ortodox? Semnificația acestei mari sărbători

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Scriiturile despre acest Sfânt ne spun că pentru cinstirea icoanei Mântuitorului, el a răbdat prigoniri aspre de la muncitori, conform crestinortodox.ro

Unii oameni spun că acesta a trăit pe vremea împăratului Leon Isarului și a lui Copronim, fiul său, care a fost cu mulți ani înainte de Leon Armeanul și a pătimit pentru

sfintele icoane în vremea în care voievodul lui Copronim, la Hanodracon, a mers fără a da de știre cu oastea asupra mănăstirii Pelichit, în sfânta și marea joi a Patimilor, pe când era săvârșită Sfânta Liturghie. Acesta, intrând în biserică, în Altar, îndrăzneț, a poruncit să se oprească cântarea și a răsturnat Sfintele Taine ale lui Hristos.

Apoi, după ce i-a prins pe cei mai aleși monahi, 42 la număr mai exact, i-a ferecat cu legături de fier, iar celorlalți le-a aplicat bătăi cumplite, ținându-i în chinuri.

Acestora le-a rupt trupurile, iar altora le-a dat bărbile și fețe cu smoală, iar altora le-a tăiat nasurile. Apoi, a aprins mănăstirea și biserica, iar cei ferecați au fost surghiuniți în țara de la marginea Efesului. Au fost încuiați într-o baie veche până când au murit.

cruce

Citește rugăciunea către Sfântul Ilarion cel Nou. Este vindecătoare de boli.

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- De ce Postul Paștelui este cel mai greu? Explicațiile preotului Gabriel Cazacu: „Sunt niște flori superbe care cresc în sufletele noastre atunci când postim”

Rugăciunea vindecătoare de boli către Sfântul Ilarion cel Nou

„Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Ilarion, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre și să ne aducă vindecarea.

Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Ilarion. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă.

Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri. Amin!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si