Pe 4 aprilie 2024, conform Calendarului ortodox, îl celebrăm pe Sfântul Cuvios Iosif, scriitorul de cântări. 

În această zi, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Cuviosul Gheorghe din Maleo, Sfânta Muceniță Fervuta, Cuviosul Puplie, Sfinții Cuvioși Teona, Simeon și Forvin, Cuviosul Zosima (care a îngropat-o pe Sf. Maria Egipteanca) și Cuviosul Teona.

Cine a fost Sfântul Cuvios Iosif? Este celebrat pe 4 aprilie 2024 în Calendarul ortodox

Sfântul Cuvios Iosif s-a născut în Sieilia, din părinți evlavioși. După ce aceștia au murit, Iosif s-a mutat în Tesalonic, unde a devenit monah. El a postitit și s-a rugat neîncetat, dar a și scris cântări de psalmi, privegheri și altele.

Episcopul din Tesalonic l-a numit preot. Atunci când a ajuns la Tesalonic, marele Grigorie Decapolitul a fost foarte impresionat de Iosif și l-a invitat să meargă la mănăstirea lui din Constantinopol. Atunci când a început lupta împotriva sfintelor icoane, Iosif a fost trimis la Roma ca să îi ceară Papei și bisericii din Roma să lupte pentru Ortodoxie. El a fost răpit în călătoria sa și a fost dus în insula Creta, acolo unde ereticii l-au închis timp de 6 ani.

Citește și: Pe ce dată se sărbătorește Sf. Gheorghe în 2024? Calendar ortodox

Sfântul Cuvios Iosif, scriitorul de cântări

Sfântul Cuvios Iosif, scriitorul de cântări, s-a luptat pentru Ortodoxie, conform Calendarului ortodox pentru 4 aprilie 2024.

[Sursa foto: Pravila]

Sf. Iosif a suferit multe chinuri pentru Hristos și îl lăuda neîncetat pe Dumnezeu, iar cătușele le vedea ca pe niște podoabe de aur. De dimineață, în ziua prănuirii Nașterii Domnului, în ultimul an de întemnițare, împăratul Leon Armeanul a fost asasinat în biserică în timp ce asculta Utrenia. Atunci, Sf. Nicolae i s-a arătat lui Iosif în închisoarea în care acesta a stat și i-a spus să meargă cu el, să îl urmeze, conform crestinortodox.ro

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Atunci, Iosif s-a ridicat, iar creștinii s-au bucurat mult să îl vadă. El a alcătuit numeroase canoane și imne pentru slujbele creștinești și avea și darul înaintevederii, motiv pentru care Patriarhul Fotie l-a făcut duhovnic.

Sf. Iosif a murit în anul 883 d. Hr.

Ce nu este bine să spui în mesajele de condoleanțe?

Există mai multe lucruri pe care ar fi bine să le evităm atunci când exprimăm mesaje de condoleanțe cuiva care a pierdut o persoană dragă. (Vezi AICI alte lucruri de evitat în mesajele de condoleanță)

Iată cinci expresii pe care trebuie să le eviți:

„Faci față mai bine decât mă așteptam”. Chiar dacă pare că în acest mod o poți încuraja pe persoana care suferă după pierderea cuiva drag, este posibil ca mesajul pe care tu îl transmiți să nu fie înțeles corect. Această exprimare lasă impresia că îndoliatul nu suferă chiar atât de mult. 

Citește și: Cea mai puternică rugăciune pentru Postul Paștelui

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

femeie care pune flori la mormant

Iată ce nu ar trebui să spui niciodată în mesajele de condoleanțe.

[Sursa foto: Freepik]

„Era în vârstă. Alții mor de tineri”. Această expresie nu ar trebui să-și aibă locul nicăieri în mesajele de condoleanțe. În loc să spui asta, mai bine spui: „A trăit o viață lungă și frumoasă!”.

„Așa a vrut Dumnezeu”. Această expresie poate stârni unele comentarii și discuții controversate. Uneori, oamenii care suferă mult după pierderea cuiva, își pot pune întrebarea „de ce s-a întâmplat asta?”, așadar, expresia menționată nu este cea mai „mângâietoare”.

„Vei trece peste”. Este discutabil acest aspect și din contră, este posibil ca o persoană să nu se mai recupereze niciodată după pierderea unei persoane foarte dragi. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si