Pe 6 iulie 2024, în Calendarul ortodox este sărbătorit Sfântul Sfântul Sisoe cel Mare.

Calendarul ortodox 6 iulie 2024: Cine a fost Sfântul Sisoe cel Mare  

Sfântul Sisoe cel Mare este unul dintre marii sfinți ai creștinismului, cunoscut pentru viața sa ascetică și pentru darurile divine primite. Ca ucenic al Sfântului Antonie cel Mare, Sfântul Sisoe a căpătat haruri deosebite, printre care puterea de a vindeca bolnavii, de a scoate duhurile rele și chiar de a învia morții.

El a trăit în pustia Egiptului timp de 72 de ani, dedicându-și viața rugăciunii și postului.

Se spune că postea atât de mult încât ajungea să nu mănânce nimic timp de mai multe zile. Datorită dedicării sale neclintite față de Dumnezeu și vieții sale de rugăciune, el a devenit un far spiritual pentru mulți creștini care căutau luminarea și vindecarea.

Una dintre cele mai remarcabile minuni ale Sfântului Sisoe implică învierea unui copil. Într-o zi, un om se îndrepta cu fiul său spre chilia Sfântului Sisoe pentru a primi binecuvântare. Pe drum, copilul a murit, dar tatăl, încredințat de harurile Sfântului, nu s-a tulburat și și-a continuat drumul. Ajuns la chilia Sfântului Sisoe, bărbatul a intrat cu copilul mort în brațe și a căzut la pământ cerând binecuvântare.

Citește și: Cea mai puternică rugăciune pentru copii

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Sfântul Sisoe, neștiind că băiatul era mort, i-a spus tatălui său simplu:

Ridica-te și du-te afară!

În acel moment, copilul s-a ridicat și a ieșit afară, spre uimirea tatălui său. Tatăl, profund impresionat, i-a povestit Sfântului Sisoe despre minunea care tocmai se întâmplase. Cu smerenie, Sfântul Sisoe i-a cerut să nu povestească nimănui despre cele petrecute până la moartea sa.

Citește și: Rugăciune puternică înainte să călătorești cu avionul. Cum să te rogi pentru toată familia

Sfântul Sisoe cel Mare rămâne o figură emblematică a spiritualității creștine. Viața sa de pustnicie și dedicarea neclintită față de Dumnezeu continuă să inspire credincioșii de pretutindeni. El este comemorat în Biserica Ortodoxă pe 6 iulie, zi în care creștinii își amintesc de virtuțile sale și de minunile pe care le-a săvârșit.

Sursa: crestinortodox.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si