În Calendarul ortodox sunt mai multe sărbători închinate Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, iar pe 6 septembrie, creștinii ortodocși sărbătoresc o minune săvârșită de Sfântul Arhanghel Mihail în Chones, lângă Colose, o cetate din Frigia.

Calendar ortodox 6 septembrie 2024: Pomenirea minunii Sfântului Arhanghel Mihail în Colose

Sărbătoarea din 6 septembrie este legată de o minune săvârșită de Sfântul Arhanghel Mihail în locul numit Chones, lângă cetatea Colose din Frigia.

Potrivit unei vechi tradiții, Sfântul Apostol Ioan, însoțit de Filip, a predicat Evanghelia în apropierea acestui loc, la Heretop. Sfântul Apostol Ioan a prorocit că în acea zonă va țâșni un izvor cu ape vindecătoare și că va fi cercetat de Arhanghelul Mihail. Nu după mult timp, această prorocie s-a împlinit, și izvorul a devenit un loc de tămăduire, atrăgând oameni din toate părțile care căutau vindecare pentru bolile lor.

Citește și: Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică: Ce nu ai voie să faci pe 8 septembrie. Este sărbătoare mare

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Divorțul anului în Italia. Scandal între Chiara Ferragni și Fedez cu privire la imperiul financiar și la custodia copiilor- antena3.ro

Unul dintre cele mai cunoscute evenimente legate de acest izvor este povestea unui păgân din Laodiceea, căruia i s-a arătat Sfântul Arhanghel Mihail în vis. Arhanghelul i-a spus să își aducă fiica, care era mută, la izvor pentru a primi vindecare. După ce fata a băut din apa binecuvântată, ea a început să vorbească. Cuprins de recunoștință, tatăl fetei a decis să ridice în acel loc o biserică închinată Arhanghelului Mihail, care avea să devină un centru spiritual important în regiune.

Pe măsură ce tot mai mulți oameni veneau să se boteze și să primească vindecare în această biserică, păgânii din zonă au început să fie deranjați de popularitatea locului. Ei au încercat să distrugă biserica, dorind să schimbe cursul izvorului, astfel încât apa să inunde lăcașul de cult și să îl distrugă.

Citește și: Când sunt Moșii de toamnă 2024. Ce se împarte și cum e bine să te pregătești

În fața acestei amenințări, Sfântul Arhanghel Mihail i s-a arătat unui creștin cu numele de Arhip și l-a încurajat să acționeze. Conform tradiției, Arhip a lovit cu toiagul o stâncă din apropiere, și imediat apa a început să curgă printr-o crăpătură, salvând biserica. Din acel moment, locul a fost numit "Chones", care înseamnă "mistuire", deoarece apele izvorului se mistuiau în stâncă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si