Pe 8 aprilie 2024, conform Calendarului ortodox, îi celebrăm pe Sfinții Apostoli Irodion, Agav și Ruf.

În această zi, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Preacuviosul Celestin (papa al Romei), Sfântul Pavsilip și Sfântul Mucenic Ioan Corabierul.

Pe 8 aprilie 2024 îi sărbătorim pe Sfinții Apostoli Irodion, Agav și Ruf, în Calendarul ortodox

Sfinții Apostoli Irodion, Agav și Ruf, sărbătoriți pe 8 aprilie 2024 în Calendarul ortodox, sunt unii dintre cei 70 de aleși ai lui Dumnezeu.

Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sf. Gheorghe 2024? Mesaje și urări de La mulți ani

Sfântul Irodion era rudă cu Sfântul Apostol Pavel. Sfântul Irodion a fost și episcopul Neopartiei și a îndurat multe din cauza evreilor, care l-au supus numeroaselor torturi. Sfântul Irodion l-a însoțit pe Sfântul Apostol Petru la Roma, acolo unde a și fost decapitat, alături de mai mulți creștini, în aceeași zi în care Sfântul Apostol Petru a fost răstignit.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Sfinții apostoli irodion agav si ruf

Sfinții Apostoli Irodion, Agav și Ruf, sărbătoriți pe 8 aprilie 2024 în Calendarul ortodox, sunt unii dintre cei 70 de aleși ai lui Dumnezeu.

[Sursa foto: crestinortodox.ro]

Sfântul Agav era înzestrat cu darul prorociei.

Despre două dintre prorociile lui au fost trecute în Faptele Apostolilor. Prima dată, el a prevăzut foamete mare în lume, care s-a și întâmplat, pe vremea când Cezar Claudius era împărat. A doua previziune a fost atunci când l-a întâlnit pe Sf. Apostol Pavel în Cezareea. Agav, luân brâul lui Pavel, l-a legat în jurul mâinilor și picioarelor și a rostit: „Pe bărbatul al căruia este acest brâu, așa îl vor lega iudeii de la Ierusalim și-l vor da în mâinile neamurilor”,
conform crestinortodox.ro

Printre altele, Sfântul Ruf a fost episcopul cetății Tebei din Grecia. Sfântul Pavel l-a pomenit zicând: „îmbrățișați pe Ruf, cel ales întru Domnul”.

Citește și: Cea mai puternică rugăciune pentru Postul Paștelui

barbat care se roaga

Citește rugăciunea care îți aduce liniște în familie, pe 8 aprilie 2024.

[Sursa foto: Freepik]

Rugăciunea aducătoare de pace și liniște pe care trebuie s-o citești în această zi

„Sfinţilor Apostoli rugaţi pe Milostivul Dumnezeu, ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre. Cel Ce a împreunat apele de demult întru o adunare cu Dumnezeiasca voie şi a despărţit marea pentru poporul israelitean, Acesta este Dumnezeul nostru Cel Preaslăvit, Acestuia Unuia să-I cântam, că S-a preaslăvit.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Preasfântă pomenirea Sfinţilor Apostoli cu un glas să o prăznuim şi să-i lăudăm pe ei cu veselie sufletească. Căci se roagă Preasfântului Cuvânt, să ne dea nouă iertare şi mare milă. Izgonind putreziciunea nebuniei mulţimii zeilor, prin Dumnezeiasca sare a Cuvântului, aţi însănătoşit toate sufletele cele înnebunite şi pe toate mântuite le-aţi pus înaintea lui Dumnezeu; pentru aceea sunteţi măriţi.

Vestiţii Apostoli Irodion, Ruf şi Flegon, Agav, Ermis şi Asincrit, cu cântări să fie fericiţi, fiind prieteni curaţi ai Mântuitorului nostru şi Înţelepţi Apostoli şi propovă­duitori Dumnezeieşti. Născătoare de Dumnezeu Ceea ce eşti Milostivă, Lauda Apostolilor, Mărirea pătimitorilor şi Întărirea credincioşilor, te rog, întăreşte-mă pe mine, care mă clatin de supărările amăgitorului şi cugetul meu, care se întunecă cu călcările poruncilor izbăveşte-l. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului și Slavă Sfinților. Amin''.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si