Pe 9 aprilie 2024, conform Calendarului ortodox, îl celebrăm pe Sfântul Eupsihie

În această zi, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Preacuviosul Vadim Arhimandritul și cei 7 mucenici ai săi, Sfinții mucenici din Persida și Sfântul Avdiisus.

Cine a fost Sfântul Eupsihie? Este sărbătorit marți, pe 9 aprilie 2024, în Calendarul ortodox

Sfântul Eupsihie provenea dintr-o familie de nobili creștini și a fost crescut încă de mic copil în învățăturile și dragostea Domnului. 

Pe vremea domniei lui Iulian Apostatul, atunci când întâistătător al Bisericii din Cezareea era Sfântul Vasile cel Mare, Sf. Eupsihie era pe cale să se căsătorească cu o tânără nobilă. Cu toate acestea, în timpul cununiei lor, un grup de păgâni care aduceau jertfei zeiței Fortuna a trecut prin apropierea lor. 

Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sf. Gheorghe 2024? Mesaje și urări de La mulți ani

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

sfantul eupsihie

Iată câteva detalii interesante din viața Sfântului Eupsihie, celebrat pe 9 aprilie 2024 în Calendarul ortodox.

[Sursa foto: Doxologia]

Atunci, Sf. Eupsihie alături de ceilalți creștini care se aflau la ceremonia de cununie au intrat în templul către care se îndrepta gruparea și au dărâmat statuile, stricând totul în jurul lor.

Împăratul Iulian Apostatul a auzit de cele întâmplate și a ordonat ca cei vinovați de eveniment să fie decapitați și ca mulți dintre creștini să fie recrutați în armata. Dorința sa era ca toți să plătească tributuri mărețe față de împărăție.

El a mai ordonat reconstruirea templului pe banii creștinilor, conform crestinortodox.ro

Sfântul Eupsihie a fost prins de persecutori și a fost prima dată legat de un copac și torturat cu sălbăticie, iar apoi a fost decapitat, murind în anul 362.

Curiozități despre Biblie

Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre Biblie.

Biblia este „cea mai furată carte” din lume

În fiecare an sunt tipărite milioane de exemplare ale Bibliei și de obicei, în diverse locuri cum ar fi spitalele și hotelurile Biblia se pune la dispoziția oricui, însă unii oameni iau aceste cărți sfinte acasă.

Cât de mică este cea mai mică Biblie?

Cea mai mică biblie din lume este nano Biblia și poate fi comparată ușor cu vârful unui pix sau stilou, având în vedere că are doar 20 de nanometri. La polul opus se află cea mai mare Biblie din lume, care cântărește aproximativ 500 de kilograme. Cea mai mare biblie din lume a fost creată de Louis Waynai în anii '30, conform Libertatea.

biblie

Citește curiozități interesante despre biblie.

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Cea mai puternică rugăciune pentru Postul Paștelui

Femeile nu sunt foarte prezente în Biblie

Atunci când vine vorba despre populația lumii, în Vechiul și Noul Testament nu se ține cont și de femei sau copii, fiind specificat în carte, inclusiv.

Biblia se referă doar la numărul de bărbați. 

Totodată, există puțin peste 90 de femei care au luat cuvântul în Biblie, dar cu toate acestea, Biblia a înregistrat doar 49 de nume pentru ele. Numărul cuvintelor rostite de femei în Biblie reprezintă aproximativ 1% din întreaga carte.

Regele Henric al VIII-lea a ordonat ca toate bisericile să citească Biblia cu voce tare

Regele Henric al VIII-lea al Angliei a ordonat ca Biblia să fie citită cu voce tare în timpul slujbelor bisericești în toate bisericile din Anglia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si