Astăzi, 30 decembrie 2024, în Calendarul Ortodox o cinstim pe Sfânta Muceniță Anisia, o tânără cu o credință profundă și o viață dedicată rugăciunii și slujirii aproapelui. Viața sa este un exemplu de curaj și dragoste pentru Hristos, chiar și în fața pericolelor și persecuțiilor.

Cine a fost Sfânta Muceniță Anisia?

Sfânta Muceniță Anisia s-a născut în Tesalonic, într-o familie nobilă și bogată, dar care a crescut-o cu multă evlavie față de credința creștină.

După moartea părinților, tânăra Anisia a ales să-și dedice viața complet lui Dumnezeu. În casa sa, a creat un loc al rugăciunii și al meditației, unde își găsea liniștea sufletului.

Din dragoste pentru Hristos, ea obișnuia să spună:
„O, cât de mincinoasă este viața tinereții, întru care fie te smintești, fie smintești pe alții! Cu cât mai bună este bătrânețea! Iar sufletul meu se umple de tristețe văzând cât trebuie să aștept până ce voi urca la Domnul.”

Sfânta Anisia a renunțat la averea sa, pe care a împărțit-o celor săraci, și a trăit din munca mâinilor ei, dedicându-se slujirii lui Dumnezeu și sprijinului celor în nevoie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Ce sărbătoare este pe 30 decembrie 2024 în Calendarul ortodox?

Ce sărbătoare este pe 30 decembrie 2024 în Calendarul ortodox?

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Rugăciunea către Sfânta Lucia te scapă de necaz

Mărturisirea credinței și mucenicia

În timpul domniei împăratului Maximian, creștinii au fost supuși unor persecuții cumplite. Acesta decretase că orice persoană care găsește un creștin are dreptul să-l omoare fără proces sau judecată. Sfânta Anisia, cunoscută pentru credința sa, a fost atacată de un soldat în timp ce mergea spre biserică.

Întrebată despre credința sa, ea a mărturisit că este creștină, iar pentru acest lucru a fost ucisă.

Moaștele Sfintei Mucenițe Anisia

Moaștele Sfintei Mucenițe Anisia se păstrează în Tesalonic, în Biserica Sfântului Dimitrie, fiind o sursă de binecuvântare și vindecare pentru cei care îi cer ajutorul.

Citește și: Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca

Cinstirea ei în această zi este un prilej de a reflecta asupra sacrificiului celor care au luptat pentru credință și de a ne întări relația cu Dumnezeu, urmând exemplul ei de dăruire, rugăciune și ajutorare a semenilor.

Așadar, pe 30 decembrie, să ne rugăm Sfintei Mucenițe Anisia pentru pace sufletească, curaj în încercările vieții și credință neclintită!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si