Close sidebar
Close sidebar

Ce sărbătoare este pe 31 ianuarie în Calendarul ortodox? În ultima zi din an este prăznuită Sfânta Melania

Află ce sărbătoare este pe 31 ianuarie în Calendarul ortodox! În ultima zi din an este prăznuită Sfânta Melania

Andreea Stoica,

Calendar ortodox 31 decembrie 2024: Sfânta Melania

[Sursa foto: Doxologia / Patriarhia Română]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe 31 ianuarie, Calendarul Ortodox  o prăznuiește Sfânta Cuvioasă Melania Romana, un exemplu de sfințenie și dăruire desăvârșită față de Dumnezeu. Aceasta a trăit în secolul al IV-lea și este cunoscută pentru viața sa de sacrificiu, milostenie și profundă credință.

Viața Sfintei Melania Romana

Sfânta Melania s-a născut la Roma, într-o familie nobilă și foarte bogată. Încă din tinerețe, sufletul său a fost pătruns de dorința de a se apropia de Dumnezeu, însă părinții ei au hotărât să o căsătorească cu un tânăr nobil, Alpinian. Deși căsătoria nu fusese alegerea ei, Melania și-a împlinit datoria familială, devenind mamă a doi copii.

Din păcate, cei doi copii ai săi s-au mutat la Domnul la vârste fragede.

Acest eveniment tragic i-a întărit dorința de a se dedica în întregime vieții spirituale. Împreună cu soțul său, Alpinian, au hotărât să trăiască ca frate și soră, renunțând la viața de familie obișnuită pentru a-L urma pe Hristos.

Calendar ortodox 31 decembrie 2024: Sfânta Melania

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: VIDEO Bucatele tradiționale, la mare căutare

Milostenia și dăruirea pentru Dumnezeu

Sfânta Melania și soțul său au împărțit întreaga avere săracilor, bisericilor și mănăstirilor. Au început să călătorească în multe țări, fiind cunoscuți pentru darurile generoase și pentru sprijinirea celor aflați în nevoie.

Citeste si: Un bărbat din Timișoara a murit în holul blocului în care locuia, imediat după ce a fost externat din spital. Care este, de fapt, cauza decesului- kanald.ro

Citeste si: Bani de la stat în 2025 pentru locuitorii de la bloc! Ce condiții trebuie să îndeplinească- wowbiz.ro

Citeste si: Mama fetiței lovite cu sania de un bărbat, la Borșa: El râdea, mi-a spus: ce era să fac? Apoi s-a dus înapoi sus, pe pârtie- antena3.ro

Au vizitat pustia Egiptului, unde au învățat din experiențele și cuvintele de înțelepciune ale pustnicilor, zidindu-și sufletul prin aceste întâlniri. De asemenea, au ajuns la Alexandria, unde au primit binecuvântarea Sfântului Chiril, un mare ierarh al Bisericii din acea vreme.

Rugăciunea și viața ascetică

Sfânta Melania s-a stabilit la Muntele Măslinilor, lângă Ierusalim, unde a trăit timp de 14 ani într-o pestera, dedicându-se rugăciunii, postului aspru și citirii Scripturii. În acest loc sfânt, a înființat două mănăstiri: una pentru bărbați și alta pentru femei, devenind un sprijin spiritual pentru mulți.

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2025 cu imagini: „Să ciocnim un pahar de șampanie pentru fiecare promisiune pe care o vom încălca în 2025! La mulți ani și distracție maximă!”

Un moment important al vieții sale a fost călătoria la Constantinopol, unde, prin darul său de a convinge și prin blândețea credinței sale, a reușit să-l convertească pe senatorul păgân Volusian la creștinism.

Trecerea la Domnul

Citeste si: Ce noi reguli se aplică pentru pensionari, de la 1 ianuarie? Acestea țin în special de impozitul la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Ce spune Alina Sorescu despre o nouă relație după divorțul de Alexandru Ciucu- radioimpuls.ro

Citeste si: Mama fetiței lovite cu sania de un bărbat, la Borșa: El râdea, mi-a spus: ce era să fac? Apoi s-a dus înapoi sus, pe pârtie- antena3.ro

După întoarcerea la Muntele Măslinilor, Sfânta Melania și-a continuat viața de rugăciune și smerenie, până când a trecut la Domnul în anul 439, la o vârstă înaintată.

Sfânta Melania Romana este prăznuită în fiecare an pe 31 ianuarie, fiind un model de dăruire, renunțare și iubire pentru Dumnezeu. Credincioșii o pomenesc cu evlavie, cerându-i mijlocirea în fața Domnului pentru a primi binecuvântare, pace sufletească și ajutor în viață.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI