Extrem de activ pe Facebook, unde cel puțin în ultimii ani, Mihai Șora își scria gândurile zilnic, de pe 24 martie nu a mai postat nimic. ”S-a lăsat tăcerea. Ce se întâmplă? Dați-ne un mesaj, domnule Șora”. Cam așa sună zeci de mesaje lăsate pe pagina de socializare a filozofului.

Totul a pornit de la o postare a soției lui Mihai Șora, scriitoarea Luiza Șora a scris chiar pe 24 martie pe pagina ei de Facebook următorul mesaj: ”Pozitivi, amândoi.

Și doar Dumnezeu, în mare mila Sa”.

Citeste si: Alexandru Rafila, declarații înfiorătoare despre numărul real al cazurilor de infectare cu coronavirus din România: „Probabil de cel puțin trei ori mai multe”

Mesaj pe care cei mai mulți l-au interpretat, în contextul actual al epidemiei de coronavirus, că Luiza și Mihai Șora ar fi ieșit pozitivi la testarea pentru COVID-19. Iar, zvonurile că s-a întâmplat într-adevăr ceva rău au fost alimentate și de ”tăcerea virtuală” a acesteia la întrebările puse de numeroși fani și chiar amici. Au fost însă și persoane care au susținut că de fapt, în postarea sa, Luiza Șora s-a referit că ea și soțul ei sunt pozitivi…în gândire!

Citeste si: Se vor tăia salariile bugetarilor? Mesajul ministrului Finanțelor

Nu se mai știe nimic de Mihai Șora de o săptămână! Oana Pellea și Maia Morgenstern sunt îngijorate

De la respectiva postare a trecut o săptămână, timp în care Mihai Șora nu a mai postat nimic pe Facebook, deși își obișnuise prietenii virtuali să fie activ zilnic. Așa că, după postarea soției sale la care s-a adăugat ”tăcerea virtuală” a celor doi, sute de mesaje au invadat Facebook-ul lui Mihai Șora.

Toată lumea este îngijorată și se întreabă ce se întâmplă de fapt cu cei doi. Printre aceștia se află și actrițele Oana Pellea și Maia Morgenstern care le-au transmis celor doi multă sănătate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Iată ultima postare a lui Mihai Șora de pe pagina sa de Facebook:

”A venit iarna. Văd o pojghiță de zăpadă pe acoperișul caselor: avea, așadar, dreptate copacul de sub fereastră să aștepte cuminte și să nu înflorească. 18 grade în cameră. Într-o vreme, în anii ceaușismului, eram meșter în instalații din perne, pături și țoluri perfect îmbinate în jurul biroului; gândul meu pios se îndrepta, de fiecare dată, către poporul eschimos, de la care am învățat alcătuirea culcușului.

Merg acum să aduc ghivecele din balcon în casă, iar apoi, cu permisiunea dumneavoastră, mă retrag în micul meu iglu, la citit și desenat.

Mihai Șora 24 martie 2020”

Citeste si: Vedetele din România, din ce în ce mai panicate de pandemia de coronavirus. Jojo, apel disperat: „Mi-e frică. Am doi copii mici acasă..”

Mihai Șora s-a căsătorit la 98 de ani cu o femeie mai tânără ca el cu 56 de ani

Filozoful Mihai Șora are 103 ani și e mai activ ca mulți de 60 și e însurat cu o femeie cu 56 de ani mai tânără ca el.

Mihai Șora s-a căsătorit la 98 de ani cu poeta Luiza Palanciuc. La căsătoria civilă au participat puține persoane, printre care și Andrei Pleșu, care a fost unul dintre martorii evenimentului.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Mihai Șora şi Luiza Palanciuc se cunoșteau de mai multă vreme. Poetă, eseistă și traducătoare, dar preocupată și de filosofia politică, Luiza Palanciuc și-a petrecut bună parte din viață între București și Paris, ea fiind și cetățean francez. Împreună cu Mihai Șora și Emil Stratan, Luiza Palanciuc a fondat în 2010 revista “Academia de poezie”.

După căsătoria cu filozoful, poeta nu s-a mai despărțit de cel care îi este soț. Cei doi sunt împreună peste tot, Luiza Palanciuc Șora fiind cea care îl filmează pe filozof în momentele sale importante.

Mihai Șora a mai fost căsătorit o dată, cu scriitoarea Mariana Șora, alături de care a stat 72 de ani, până în 2011, când Mariana a murit la 94 de ani! Mihai Șora are doi băieți.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si