Persoanele care nu au plătit încă amenda, vor putea scăpa de obligativitatea achitării acesteia.

„Vor fi cei care au plătit deja amenzile și nu au contestat în instanță acele amenzi aberante și dovedite și neconstituționale, și bineînțeles că nu își vor putea recupera banii.

Citeste si: Rafila face declarații despre personalul angajat în unitățile medicale pe perioadă determinată

Din câte am înțeles oficialitățile statului au spus că dacă vrem banii înapoi trebuie să îi dăm în judecată.

Este clar că dacă nu vom avea parte de o OUG, dar să nu fie una la fel ca asta care tocmai a fost declarată neconstituțională, banii românilor vor rămâne în bugetele statului.

Amenzile neachitate pot fi contestate

Cei care nu au apucat să conteste procesele verbale și nici nu le-au plătit vor fi executați silit, chiar dacă ele sunt declarate neconstituționale.”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au stabilit că purtarea măștii de protecție în spațiile deschise este neconstituțională.

Citeste si: Raed Arafat, anunț după decizia CCR privind masca de protecție. Când se reiau petrecerile în localuri

Avocatul Poporului, Renate Weber, a explicat că decizia Curții Constituționale nu analizează fondul Ordonanței de Urgență, ci doar faptul că a lipsit avizul Consiliului Legislativ.

Masca rămâne obligatorie în spațiile închise, magazine și piețe

„Trebuie să înţelegem că în momentul în care Curtea spune că Ordonanţa este neconstituţională în totalitate ceea ce rămâne în vigoare este Legea 55, care prevede obligativitatea purtării măştilor în staţii închise, spaţii comerciale, la

locul de muncă."

Citeste si: Fără certificat COVID în restaurante și baruri. Ce țară din Europa a luat această măsură

"Deci singurul lucru care se schimbă este purtarea măştii în spaţiul deschis, adică afară, dar asta nu începând de astăzi."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si