Close sidebar
Close sidebar

Ce se intampla cu ancheta in cazul copiilor bolnavi din Arges? Trei micuti au murit, iar primele documente oficiale dau vina pe un vaccin!

La inceputul anului, cazul socant al mai multor micuti veniti din Arges, la spitalul de copii din Bucuresti, grav bolnavi, a socat pe toata lumea, mai ales ca nimeni nu putea sa explice cauza imbolnavirii. 53 de copilasi au ajuns la spital, iar trei dintre ei au murit.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Zeci de copii au ajuns, la interval  de cateva zile, la spital cu sindromul  hemolitic- uremic, o boala grava, care in cazul celor mai multi a necesitat si dializa.

Imediat autoriatile au inceput o ancheta, in prima faza banuindu-se ca micutii s-au imbolnavit din cauza apei sau a igienei precare din gospodarie. Nu a fost descoperit nimic in neregula, asa ca s-a trecut la diverse alimente consummate de acestia, banuindu-se ca boala a fost declansata in urma infectarii cu E-Coli. S-a gasit bacteria in cateva lactate provenite de la o firma din Arges, dar nu toti copilasii mancasera respectivele produse. La sfarsitul lunii mai, dupa mai multe scandaluri, Corpul de Control al Primului Ministru se implica in caz. Raportul verificarilor sale nu a fost facut public in totalitate, dar se stie ca institutia a sesizat Parchetul General.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Totusi, dintr-un document prezentat de stiripesurse.ro reiese ca exista suspiciunea ca la imbolnavirea copiilor ar fi putut contribui un lot de vaccinuri adus din Kazahstan. Vaccinurile care nu au viza Uniunii Europene au fost aduse in tara noastra anul trecut si desi eficienta lor este inca testata, ca si efectele negative, sute de bebelusi au fost imunizati impotriva BCG cu acest ser.

Nici la ora actuala, vaccinul din Kazahstan nu a fost retras de pe piata romaneasca.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI