Guvernul a pus în dezbatere publică un proiect de lege care prevede taxarea cu 70% a persoanelor care nu pot își pot justifica veniturile.

Banii din dedicații, impozitați la stat

„Art.LXII- Orice venituri realizate de persoanele fizice constatate de organele fiscale, în condiţiile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, se impun cu o cotă de 70% aplicată asupra bazei impozabile ajustate.

Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului şi al accesoriilor”, prevede proiectul de lege.

Citește și: Ce se întâmplă dacă nu îți plătești impozitul pe casă? Care sunt penalitățile și când riști să fii executat silit

De asemenea, Guvernul mai propune ca încasările în numerar, precum dedicațiile date unor cântăreți la nunți, botezuri și evenimente private, să nu poate depăși suma de 5.000 de lei de persoană/zi începând cu 1 ianuarie 2025. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Guvernul a pus în dezbatere publică un proiect de lege care prevede taxarea cu 70% a persoanelor care nu pot își pot justifica veniturile.

Guvernul a pus în dezbatere publică un proiect de lege care prevede taxarea cu 70% a persoanelor care nu pot își pot justifica veniturile.

[Sursa foto: PixaBay]

„Operațiunile de încasări și plăți în numerar între persoanele fizice, altele decât operațiunile de încasări și plăți realizate prin intermediul instituțiilor care prestează servicii de plată autorizate de Banca Națională a României sau autorizate în alt stat membru al Uniunii Europene și notificate către Banca Națională a României, potrivit legii, efectuate ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra unor bunuri sau drepturi, a prestării de servicii, precum și cele reprezentând acordarea/restituirea de împrumuturi, se pot efectua în limita unui plafon zilnic de 10.000

lei/tranzacție, până la data de 31 decembrie 2024 și 5.000 lei/tranzacție începând cu data de 1 ianuarie 2025. Sunt interzise încasările și plățile fragmentate în numerar pentru tranzacțiile mai mari de 10.000 lei până la data de 31 decembrie 2024 și 5.000 lei începând cu data de 1 ianuarie 2025, precum și fragmentarea unei tranzacții mai mari de 10.000 lei până la data de 31 decembrie 2024 și 5.000 lei începând cu data de 1 ianuarie 2025”, se precizează în proiect.

”N-a avut nimeni în cap vreodată să impozite nunţile şi botezurile”

Premierul Marcel Ciolacu a făcut precizări în acest sens, vineri la Buzău, și a spus că nu și-a asumat încă acest proiect de lege privind măsurile fiscale. Totodată, premierul a anunțat că luni va avea loc o nouă discuție cu ministrul Finanțelor.

Citește și: EXCLUSIV: ”Cu acordarea voucherelor de vacanță în bani ANAT nu este de acord”. Turismul ca o ”minge de ping-pong” în pachetul de reformă fiscală

”Nu mi-am asumat încă legea. Întotdeauna intervin schimbări. Încă eu nu mi-am asumat legea. Luni de dimineaţă la ora 9.00 voi avea din nou întâlnire cu ministrul Finanţelor pe tot calculul de lege”, a explicat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu

[Sursa foto: Marcel Ciolacu - Facebook ]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Nu intră aici (nunţile şi botezurile – n.r.). În politică trebuie să îţi fie frică nu de ceea ce faci, trebuie să îţi fie frică de ceea ce se poate inventa că ai fi făcut sau ai fi vrut să faci. N-a avut nimeni în cap vreodată să impozite nunţile şi botezurile”,  a mai adăugat premierul.

Potrivit unui studiu, în România darul poate urca până la 500 de euro. În anul 2022, în România s-au organizat aproximativ 120.000 de nunți, comparativ cu anul 2019 când au fost organizate 100.000 de nunți. Potrivit specialiștilor, cele mai multe cupluri au ales pentru anul 2023 un organizator care să îi ajute să-și planifice cât mai bine evenimentul mult visat. Și nunțile în aer liber, dar și în diferite destinații turistice au ajuns să fie în tendințe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si