Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi 30 ianuarie, că nu s-a discutat în coaliţia de guvernare despre propunerea privind creşterea la 3.000 de lei a pragului până la care nu se impozitează pensiile contributive.

Citește și: Pensiile sub 3.000 de lei ar putea scăpa de impozitare. Veste excelentă pentru pensionari

Premierul a fost întrebat cum vede propunerea de creştere la 3.000

de lei a pragului până la care nu se impozitează pensiile contributive.

"Haideţi să vedem scenariul şi vedem dacă este sustenabil", a spus Ciolacu la sediul central al PSD.

Vestea care îi descurajează pe pensionari. "Nu o să iau măsuri să stricăm tot ce am construit"

Șeful Guvernului a precizat că nu s-a discutat în coaliţie varianta privind creşterea de la 2.000 la 3.000 de lei a pragului până la care să nu se impoziteze pensiile.

"Eu mă bucur că am reuşit, în şase luni de zile, să aduc un echilibru macroeconomic în România. Sub nicio formă nu o să iau măsuri să stricăm tot ce am construit", a afirmat Ciolacu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Liderii PSD s-au reunit marţi, la sediul central al partidului, într-o şedinţă premergătoare Consiliului Politic Naţional care ar urma să aibă loc miercuri la Parlament.

Propunere PNL: Pensiile sub 3.000 de lei scapă de impozit

Propunere PNL: Pensiile sub 3.000 de lei scapă de impozit

Pensii 2024. Anunțul deputaților PNL: Dispare impozitul la pensiile sub 3.000 lei

Parlamentarii PNL au anunțat care sunt prioritățile legislative ale începutului de an, printre acestea aflându-se și eliminarea impozitelor în cazul pensiilor sub 3.000

de lei.

Pensii 2024. În momentul de față, sunt scutite de impozitarea de 10% doar pensiile mai mici de 2.000 de lei.

În cazul în care proiectul de lege depus în Parlament va fi adoptat, pragul va fi ridicat până la pensiile de 3.000 de lei.

Liderul deputaţilor liberali, Gabriel Andronache, a declarat recent ce priorități legislative are PNL în noua sesiune parlamentară.

"Avem drept obiectiv în noua sesiune parlamentară adoptarea legii, pe care am iniţiat-o, referitoare la creşterea pragului de la care se impozitează pensiile de la 2.000 lei la 3.000 lei", a explicat șefa grupului liberal din Camera Deputaților.

Măsura propusă de PNL, unul dintre cele două partide aflate în arcul de guvernare, are șanse bune să devină lege în următoarele luni, mai ales în contextul unui an electoral.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si