Prin această măsură Guvernul dorește reducerea riscului unei crize în aprovizionare.

Premierul a avut marți o întâlnire cu reprezentanții producătorilor și distribuitorilor din industria farmaceutică.

Citeste si: Interviu exclusiv cu Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: Se măresc sau nu pensiile și alocațiile? Amănunte la Știrile Kanal D, de la ora 19.00

Întâlnirea s-a concentrat pe măsurile pentru asigurarea stocurilor și aprovizionarea continuă cu medicamente, în contextul crizei de coronavirus, materiale și echipamente sanitare pentru protejarea personalului medical, precum și a medicamentelor pentru pacienții cronici.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Prim-ministrul a arătat că un obiectiv al Guvernului este stimularea producţiei interne de medicamente, biocide şi echipamente medicale, astfel încât să fie redus riscul unor sincope în aprovizionare, în situaţii de criza”, se arată în postare.

Citeste si: OMS avertizează împotriva unei ridicări prea rapide a izolării impuse în lupta împotriva noului coronavirus

„Șeful Executivului a salutat anunțul Antibiotice Iași cu privire la reluarea producției a două medicamente cerute de piață – respectiv paracetamol și novocalmin.

Totodată, a mulțumit companiilor farmaceutice pentru donațiile și sprijinul oferite în această perioadă și a menționat că se lucrează la simplificarea și flexibilitatea legislației, astfel încât gesturile de solidaritate să nu fie îngreunate de demersuri birocratice.

Reprezentanții producătorilor și distribuitorilor din industria farmaceutică au apreciat efortul susținut al autorităților de a gestiona criza COVID -19, au mulțumit pentru deschiderea la dialog a Guvernului și au subliniat că își oferă sprijinul pentru asigurarea accesului pacienților la medicamente”, se mai arată în comunicatul Guvernului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si