Cafeaua contine multi antioxidanti, care reduc riscul de aparitie a unor boli, contine cofeina, care este un stimulator pentru organism. Iata care sunt avantajele si dezavantajele consumului de cafea:
Avantaje
Contine multe vitamine, minerale si antioxidanti necesari organismului nostru. Stimuleaza metabolismul si functionarea creierului, imbunatateste memoria pe termen scurt, reduce riscul de dezvoltare a bolilor Alzheimer si Parkinson. Consumatorii de cafea sufera mult mai rar de diabet tip 2 sau boli de ficat, sunt mai putin expusi la depresie si sinucidere.
O cafea obisnuita (240ml)contine:
11% din norma zilnica de vitamina B2 (riboflavina)
6% din norma zilnica de vitamina B5 (acid pantotenic)
2% din norma zilnica de vitamina B1 (tiamina)
2% din norma zilnica de vitamina B3 (niacina)
1% din norma zilnica de acid folic
3% din norma zilnica de mangan
3% din norma zilnica de potasiu
2% din norma zilnica de magneziu
1% din norma zilnica de fosfor
Dezavantaje
Cofeina din cafea creeaza
Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro