In articol:
- Nicolae Ciucă: "Este prima dată când aud de așa ceva"
- Premierul Ciolacu, despre noul prag de impozitare a pensiilor
Pensionarii care au în prezent o pensie de 3.000 de lei plătesc un impozit de 10% din diferența de la pragul de 2.000 de lei în sus. Guvernul se pregătește să schimbe legea, astfel încât impozitul să devină zero până la un nou prag, superior.
Citește și: Recalcularea pensiilor, la un click distanță. "Procentul a ajuns la 99,2%", spune ministrul Muncii
După modificarea pragului, pensiile de 3.000 de lei ar putea să crească cu 100 de lei chiar dacă seniorii nu vor primi majorări la recalcularea de la 1 septembrie 2024.
Practic, toate pensiile se vor majora din septembrie cu banii dați în prezent pe impozitul de 10% calculat pe sumele care depășesc 2.000
Singurul semn de întrebare este legat de decizia Guvernului: va fi majorat pragul de impozitare la 3.000 de lei sau nu?
Nicolae Ciucă: "Este prima dată când aud de așa ceva"
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri, despre creşterea plafonului de impozitare a pensiilor, de la 1 septembrie, că nu a discutat acest aspect cu partenerii de la PSD.
Potrivit liderului liberal, este pentru prima dată când aude aşa ceva.
Liderul PNL a fost întrebat şi despre majorarea pragului de impozitare a pensiilor şi creşterea acestui prag, de la 1 septembrie, Nicolae Ciucă spunând: ”Nu am discutat acest aspect, este pentru prima dată când aud aşa ceva”.
”Vă rog să le discutaţi la nivelul Guvernului, sigur, discutăm în coaliţie toate aceste aspecte, din punct de vedere al principiilor, urmând ca elementele de detalii şi analize să se desfăşoare la nivelul ministerelor", a explicat șeful liberalilor cu privire la temele care țin
Premierul Ciolacu, despre noul prag de impozitare a pensiilor
Premierul Marcel Ciolacu a declarat anterior că vrea să creeze un mecanism al majorării pragului de impozitare pentru pensionari în funcţie de puterea de cumpărare ca acest mecanism să funcţioneze singur.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Şeful Executivului a arătat că ”atunci când s-a stabilit un plafon de 2.000 de lei era o anumită putere de cumpărare, era o anumită inflaţie, erau scumpiri”.
”Deci, trebuie în funcţie de puterea de cumpărare, acest mecanism să funcţioneze singur, nu să vină un prim-ministru care să spună: m-am gândit eu să vă măresc. Nu. Vine de la INS, e statistic, ca la salariul minim. Să nu mai decidă Guvernul, împreună cu patronatele, sindicate, e un mecanism. Indiferent dacă faci o reformă fiscală, dacă nu închizi întreg lanţul în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi predictibilitatea, nu faci nimic”, a explicat Marcel Ciolacu.