Rolul antigelului (lichidul de răcire) este acela de a alunga căldura generată în timpul funcționării motorului, astfel încât acesta să nu se supraîncălzească. Prin urmare, printre proprietățile de bază se numără capacitatea ridicată de a transfera căldura motorului, dar și rezistența la fierbere.

Totodată, pentru ca lichidul de răcire să nu înghețe în nopțile geroase de iarnă, acesta conține un antigel pe bază de etilen glicol. Pe lângă faptul că nu îngheață la temperaturi scăzute, antigelul asigură și protecția anticorozivă pentru radiator și conductele circuitului de răcire.

Citeste si: Gigi Becali a rămas fără permis în timp ce gonea la înmormântarea părintelui Daniil de la "Athosul României"

De ce se amestecă antigelul cu apa distilată

Antigelul nu poate fi la fel de eficient ca apa în ceea ce privește capacitatea de transfer a căldurii și de aceea el trebuie amestecat cu apă distilată, de regulă în proporții egale. În felul acesta, lichidul de răcire asigură întreaga plajă de benefici, cum ar fi rezistență la îngheț, dar și la fierbere, transfer optim al căldurii generate de motor, protecție anticorozivă și lubrifiere a circuitului de ungere.

Alterarea proporției 50/50 a celor două componente poate produce rezultate nedorite în cazul unui dezechilibru pronunțat. Prea multă apă va reduce din efectul lubrifiant, ceea ce ar putea scurta durata de viață a pompei de apă.

De asemenea, rezistența la fierbere va fi scăzută, ceea ce poate duce la supraîncălzirea motorului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Ce se întâmplă dacă pui prea mult antigel  masina stiri auto
Ce se întâmplă dacă pui prea mult antigel [Sursa foto: https://autolandhosu.salaj-info.ro/]

Citeste si: Greșeli pe care le poți face la examenul auto. Polițistul te va penaliza imediat

Ce se întâmplă dacă pun prea mult antigel la mașină

Pe cealaltă parte, prea mult antigel în instalația de răcire va duce la reducerea capacității de preluare a căldurii. Și în acest caz, pericolul principal este supraîncălzirea motorului. În plus, pentru că lichidul de răcire va fi mai vâscos, în zilele geroase va trece mai greu prin canalizațiile fine ale circuitului de răcire.

Așadar, atunci când completezi lichidul de răcire, trebuie să ții cont de aceste informații. Dacă ai de completat doar o cantitate mică, o poți face fără probleme cu antigel pur. Dacă însă e vorba de o cantitate mai mare, este indicat să faci completarea cu antigel diluat cu apă distilată în proporții egale.

În cazul în care instalația ta de răcire are nevoie frecvent de completarea lichidului de răcire din vas, este bine să o faci cu antigel în amestec cu apă distilată. Asta deoarece, în timp, după multe „completări”, proporția de antigel din instalația de răcire va crește peste nivelul acceptabil. De asemenea, trebuie să te gândești să ajungi într-un atelier service: este clar că e ceva în neregulă dacă ai nevoie să completezi lichidul frecvent.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si