Te-ai întrebat vreodată cine pilotează avionul în care tu te afli, în timpul zborului, dacă pilotul pățește ceva? Ei bine, procedurile de dinainte de îmbarcare sau chiar și în timpul zborului sunt foarte bine puse la punct, pentru ca nimeni să nu pățească nimic pe parcursul călătoriei.

Recent, un pilot a trecut prin clipe groaznice, după ce i s-a făcut rău în timpul zborului. Vestea că avionul ar putea rămâne fără pilot i-a îngrozit pe zeci de pasageri.

Citește și: Klaus Iohannis, despre aderarea la Schengen: „Unii români îşi pierd puţin răbdarea”

Ce proceduri se aplică atunci când pilotul avionului pățește ceva?

Atunci când un pilot se află într-o situație extremă, spre exemplu, i se face rău și nu mai poate pilota, primul lucru pe care îl face este să ia legătura cu șeful de cabină. Acesta se va asigura că starea pilotului nu este una gravă și i se acordă primul ajutor.

Totuși, când se ajunge în stadiul în care un pilot să fie inconștient, pentru a evita posibile dezastre și aterizări, echipajul se asigură că picioarele lui sunt îndepărtate de la comenzi, mai ales de la pedale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Suferința cauzată de cancer a împins un britanic la sinuciderea asistată

Restul echipei ia legătura cu reprezentanții celui mai apropiat aeroport pentru ca avionul să poată ateriza în siguranță.

Șeful de cabină îi pune masca de oxigen pilotului, dacă se constată că starea sa este una delicată.

Unui pilot i s-a făcut rău în timpul unei călătorii

Un avion a aterizat de urgență, la data de 25 martie, pe Aeroportul Henri Coandă. Pilotul a avut nevoie de îngrijiri medicale. Aeronava decolase de la Timișoara și se îndrepta spre Hurghada.

Citește și: VIDEO- Imagini trucate cu Papa Francisc îmbrăcat într-o geacă din fâș

Copilotul s-a asigurat că aterizarea va avea loc în siguranță, iar apoi colegul său a fost preluat de un echipaj SMURD.

În avion, se aflau 184 de pasageri, care s-au speriat, atunci când au aflat că pilotului i s-a făcut rău.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si