Florin Morrariu, brutarul din Moldova, cel care a devenit eroul Marii Britanii după ce s-a luptat cu un grup de terorişti în centrul Londrei şi a adăpostit 20 de trecători în locul în care lucra, pentru a-i salva de focurile atacatorilor, a ajuns o adevărată personalitate în Iași, în plus, nu a fost uitat nici de autoritățile din Anglia.  

Citeste si: S-a aflat motivul pentru care Zina Dumitrescu a fost dusa la azil! "Era depresiva si lua pastile!"- ACUZE la adresa "mamei" Zina

Așa se face că, în toamna trecută, Morariu a primit un fax prin care era anunțat că va fi decorat cu ordinul „The Queen’s Commendation for Bravery”.

“Am fost înștiințat pe mail de această distincție. Am înțeles că premierul Theresa May a făcut propunerea, iar Regina Angliei a acceptat-o. Mă onorează această numire, dar afirm același lucru. În acele atentate, am făcut un lucru pur omenesc pe care l-aș repeaă dacă ar fi cazul”, a spus, la vremea respectivă, Florin Morariu, care a mai specificat și faptul că diploma îi va fi înmânată în Marea Britanii în primavara anului 2019.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Șoferul român dat dispărut pe 2 martie a fost găsit mort într-un canal din Belgia

”Eroul cu făcăleț” pleacă în Anglia! ”Pe 5 aprilie, voi fi decorat”

După o scurtă perioadă, Florin a fost înștiințat că trebuie să se prezinte la Londra, pentru o altă distincție, de data această din partea poliției britanice, una la fel de importantă! “A fost o ceremonie frumoasă și extrem de impresionantă. Toți ofițerii s-au comportat cu mine impecabil! M-am simțit onorat și totodată mândru că am putut ajută în momente critice niște oameni pe care nu îi cunoșteam, dar cărora le-am salvat viață.

Dacă ar fi să mă întorc în timp, aș face același lucru, aș sări și în foc pentru a nu lasă pe cineva să moara”, a declarat ”eroul cu făcăleț”, făcut între timp și cetățean de onoare al Iașiului!

 “M-am simțit cu adevărat onorat! În sfârșit, în țara mea, s-a făcut și un lucru frumos în ceea ce mă privește! În momentul în care domnul primar Mihai Chirica m-a anunțat că voi fi “cetatean de onoare” al Iasiului, am fost emoționat și, totodată, foarte fericit! Este o zi importantă și am să îmi amintesc toată viață de ea”, a spus Morariu!

Acum, la câteva luni de la scrisoarea primită de la reprezentanții Reginei Marii Britanii și la aproape doi ani de la atentate de pe London Bridge, surpriză…”eroul cu făcăleț” pleacă în Anglia. De data aceasta, exact pentru a primi personal cea mai importantă distincție, așa cum s-a specificat în prima scrisoare venită de la oficialitățile engleze.  ”Sunt foarte emoționat! Pe 5 aprilie, voi fi decorat de Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, cu medalia specială, pe care doar 11 oameni implicați în acea acțiune criminală o au până acum. Mi se întâmplă un lucru deosebit, mai ales că întreaga ceremonie va fi într-un cadru select! De aceea, m-am urcat în primul avion și am plecat la evenimente. O să fie o zi de neuitat pentru mine”, a conchis Florin Morariu!

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Anca Țurcașiu a ajuns de urgență la spital. Artista, despre problemele cu care se confruntă- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Listerioza Listerioza
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si