Close sidebar
Close sidebar

Ce se întâmplă în cazul în care pierzi dovada vaccinării. Ce este de făcut

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Dr. Valeriu Gheorghiţă, a venit cu explicaţii pentru românii care pierd dovada vaccinării.

Andreea Bolocan,

Dr. Valeriu Gheorghiță

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Persoanele care au pierdut adeverința prin care pot dovedi faptul că s-au vaccinat anti-COVID nu pot descărca alta din platformă, ci trebuie să se întoarcă la centrul unde au fost imunizați pentru a primi alta.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a fost întrebat, miercuri, de jurnaliști, ce pot face românii care au pierdut dovada vaccinării, pentru că aceasta nu este disponibilă pe platforma de vaccinare.

Ce trebuie să faci dacă îți pierzi dovada vaccinării

Pe platforma de vaccinare nu este posibilă decât programarea la vaccin sau rapel și implicit și reprogramarea acestora. O nouă adeverință de vaccinare se poate printa doar în cadrul centrului unde au fost făcute vaccinurile.

Citeste si: Totul despre virusul Sars-Cov-2. Mai sunt vaccinurile eficiente sau nu

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

„Platforma de programare este strict pentru a aloca un loc pentru prima doză și doza a doua. Adeverința se poate printa de la respectivul centru de vaccinare sau direct din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor care este gestionat la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică”, a spus Valeriu Gheorghiță, potrivit Mediafax.

Câte persoane au fost imunizate până în prezent

De la începutul campaniei de vaccinare până marți, în țară au fost vaccinate 836.860

de persoane, din care 601.573 cu ambele doze, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Citeste si: Primul beneficiu concret dacă ești vaccinat anti-COVID

La început, în ţara noastră a fost folosit serul celor de la Pfizer-BioNTech, în timp ce vaccinul Moderna a început să fie administrat din data de 4 februarie. Pe 15 februarie au fost administrate primele doze din serul AstraZeneca.

În România, 836.860 de persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului până la data de 21 februarie. Ţara noastră a început de pe 27 decembrie campania de vaccinare cu serul celor de la Pfizer-BioNTech. Alte două vaccinuri care au fost aprobate sunt Moderna (imunizarea oamenilor începând cu data de 4 februarie) şi Oxford-AstraZeneca (primele doze au fost administrate pe 15 februarie).

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI