Ce se întâmplă în corpul tău dacă consumi zilnic masline
Nutriționiștii recomandă consumul frecvent de masline și asta pentru că au anumite proprietăți greu de găsit la alte aliment.
Atrag atenția însă asupra faptului că ele trebuie să fie mai întâi prelucrate ca să devină comestibile. Prelucrarea măslinelor este de mai multe tipuri, şi presupune metode diferite de la o regiune la alta.
Proprietăţile sănătoase şi efectele terapeutice ale măslinelor depind de soiul de provenienţă. De exemplu, soiurile spaniole de măsline verzi conţin şi ele concentraţii ridicate de hidroxitirozol, în timp ce celebrul soi italian castelvetrano conţine fenoli într-o proporţie mult mai mică, scrie secretele.com.
Delicioasele măsline greceşti kalamata, însă, sunt negre şi în stare necoaptă şi în stare prelucrată, fapt care se datorează nivelului ridicat de hidroxitirozol. Hidroxitirozolul este un compus fenolic conţinut exclusiv de fructele şi frunzele de măslin.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Substanţa se reţine la extragerea uleiului din fructe, şi reduce semnificativ riscul de a dezvolta anumite boli, printre care şi cancer şi chiar SIDA.