Se apropie vara, iar majoritatea oamenilor vor ajunge la plajă. Medicii trag un semnal de alarmă și expun pericolele care pot apărea dacă consumi alcool pe plajă, potrivit informațiilor transmise de csid.ro.  Dacă dorești să consumi alcool vara, la plajă, trebuie să ții cont de câteva reguli, pentru a nu-ți pune în pericol viața.

Ce se întâmplă în organism dacă bei alcool pe plajă

Conform sursei citate anterior, oamenii care consumă alcool pe plajă sunt supuși riscului de a face epuizare termică și insolație.

Acest lucru se întâmplă deoarece alcoolul este un produs diuretic, lucru care determină organismul să elimine într-un mod accelerat lichidele. Eliminarea rapidă a lichidelor conduce spre deshidratare.

Citește și: VIDEO Ce riști dacă bei bere direct din sticlă! De ce trebuie să o torni în pahar. Avertismentul care face vâlvă în online

Ce se întâmplă în organismul tău când consumi alcool, la plajă?

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

În combinație cu soarele, deshidratarea este mult mai gravă. Dacă consumi alcool, în soare, fără a fi suficient de hidratat, riscul de a face insolație sau epuizare termică crește.

Simptomele prin care poți recunoaște insolația și epuizarea termică sunt amețealea, durerea de cap, dar și leșinul.

Sfaturi utile de care trebuie să ții cont înainte de a consuma alcool pe plajă

Dr. David Deyhimi a oferit câteva sfaturi celor care doresc să consume alcool pe plajă. Confrom sursei citate anterior, doctorul a explicat cum poți consuma alcool fără a-ți pune în pericol sănătatea.

Citește și: Ingredientul ireal care se regăsește într-un tip de bere! Numită "Berea ucigașă", băutura este ultima descoperire a științei

Ce se întâmplă în organismul tău când consumi alcool, la plajă? 

[Sursa foto: istockphotos]

Primul sfat oferit de dr. David Deyhimi este buna hidratare înainte sau chiar în timp ce consumi alcool pe plajă. Băuturile alcoolice se pot alterna cu băuturile non-alcoolice (apă, sucuri naturale sau sucuri acidulate), pentru a preveni deshidratarea.

De asemenea, este recomandat oamenilor să mănânce copios, iar pe parcursul zilei să aibă mai multe gustări. Un alt lucru care ajută este aplicarea protecției solare. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si