De-a lungul anilor, s-a vehiculat ideea conform căreia ouăle nu ar trebui consumate sau ar trebui consumate cât mai rar deoarece gălbenuşul este bogat în grăsimi care contribuie la creşterea nivelului colesterolului rău.
În realitate, acest lucru este complet fals, ultimele cercetări arătând că atunci când sunt introduse în dietă alimente bogate în colesterol, nivelul colesterolului din corp scade.
Un studiu realizat de nutriţioniştii revistei online Authority Nutrition citat de www.whydontyoutrythis.com
a arătat că 70% dintre subiecţii care au consumat între unul şi trei ouă pe zi nu au experimentat schimbări negative în ceea ce priveşte nivelul colesterolului rău. La ceilalţi 30% dintre participanţi s-a observat o modificare în bine, valorile LDL scăzând.
Singurele persoane cărora nu li se recomandă să consume ouă sunt diabeticii, care riscă să dezvolte afecţiuni cardiace.
Ouăle sunt o sursă de proteine de înaltă calitate şi conţin, de asemenea, cholină, un nutrient mai puţin cunoscut, dar esenţial pentru buna funcţionare a creierului.
Aparent, potrivit studiilor desfăşurate în Statele Unite, 90% din populaţie are carenţe de cholină.
Acest aliment-minune reprezintă o sursă importantă de vitamine, calciu, acizi graşi omega-3, fiind benefic pentru oase, ochi, păr şi unghii.
Ouăle consumate la micul dejun asigură o senzaţie de saţietate pe termen lung, ceea ce vă va ajuta să mâncaţi mai puţin în timpul zilei şi să vă menţineţi greutatea.
Nu se recomandă să consumaţi mai mult de unul sau două pe zi şi să cumpăraţi doar de la producătorii locali sau ouă organice.
În realitate, acest lucru este complet fals, ultimele cercetări arătând că atunci când sunt introduse în dietă alimente bogate în colesterol, nivelul colesterolului din corp scade.
Un studiu realizat de nutriţioniştii revistei online Authority Nutrition citat de www.whydontyoutrythis.com a arătat că 70% dintre subiecţii care au consumat între unul şi trei ouă pe zi nu au experimentat schimbări negative în ceea ce priveşte nivelul colesterolului rău.
La ceilalţi 30% dintre participanţi s-a observat o modificare în bine, valorile LDL scăzând.
Singurele persoane cărora nu li se recomandă să consume ouă sunt diabeticii, care riscă să dezvolte afecţiuni cardiace.
Ouăle sunt o sursă de proteine de înaltă calitate şi conţin, de asemenea, cholină, un nutrient mai puţin cunoscut, dar esenţial pentru buna funcţionare a creierului. Aparent, potrivit studiilor desfăşurate în Statele Unite, 90% din populaţie are carenţe de cholină.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Accidentul cumplit din Suceava a fost filmat: Momentul în care mașina se izbește de cisternă și ia foc. O întreagă familie a murit- antena3.ro
Citeste si: Facturile Nordis, prezentate de Marcel Ciolacu, prezintă mai multe semne de întrebare cu privire la veridicitatea lor- stirileprotv.ro
Acest aliment-minune reprezintă o sursă importantă de vitamine, calciu, acizi graşi omega-3, fiind benefic pentru oase, ochi, păr şi unghii.
Ouăle consumate la micul dejun asigură o senzaţie de saţietate pe termen lung, ceea ce vă va ajuta să mâncaţi mai puţin în timpul zilei şi să vă menţineţi greutatea. Nu se recomandă să consumaţi mai mult de unul sau două pe zi şi să cumpăraţi doar de la producătorii locali sau ouă organice.
Citeste si: Anul 2025 anunță primirea de noi vouchere! Care sunt persoanele care pot beneficia de ele- kfetele.ro
Citeste si: Actorul Hudson Meek, cunoscut din filmul „Baby Driver”, a murit la doar 16 ani în urma unui grav accident- radioimpuls.ro
Citeste si: Ce este glosofobia, frica de care suferă trei din patru persoane. Poate duce chiar la simptome fizice- antena3.ro