Close sidebar
Close sidebar

Ce se intampla la manastirea preotului care a crescut 117 copii! Vezi si cum arata mormantul parintelui Mihai Negrea FOTO EXCLUSIV

Parintele Mihai Negrea, cel care a crescut 117 copii saraci, orfani si abandonati, s-a stins din viata la inceputul acestui an si a fost inmormantat in curtea manastirii la care slujea. Daca aproape 6 luni, manastirea a ramas pustie dupa moartea lui, caci copiii au plecat cu tot cu preoteasa, acum lucrurile s-au schimbat.

G.G.,


DISTRIBUIE
acest articol

Parintele Mihai Negrea, preotul de la Manastirea Podul Cosnei din judetul Suceava, s-a stins din viata la sfarsitul lunii ianuarie. El a fost inmormantat in curtea manastirii unde traia si slujea.

Imediat dupa ce acesta s-a stins, preoteasa Iulia a luat cei 117 copii si pe parintele Ciprian Neveanu si s-au mutat intr-un centru din Vatra Dornei. Copiii orfani, abandonati si saraci, crescuti cu atata dragoste de parintele Mihai Negrea, sunt pe maini bune, caci preoteasa, parintele Ciprian Neveanu si tanarul Andrei Viorel, care a facut o campanie prin care ajuta cele 117 suflete, au grija ca acestora sa nu le lipseasca nimic.

Odata cu plecarea lor… manastirea a ramas goala. La scurt timp a fost adus un alt staret care a specificat chiar ca nu va schimba nimic din ce a facut parintele, iar traditia va merge mai departe: oricine intra pe poarta manastirii e invitat la masa.

Staretului i-a fost insa destul de greu sa adune din nou oamenii la manastire, iar cateva luni bune aceasta a fost mai multe pustie.

Preoteasa si copiii mergeau acolo doar ca sa-i aprinda lumanari parintelui Mihai Negrea, sa-i curete mormantul sau sa-i puna flori.

In ultimele saptamani insa, lucrurile s-au schimbat la manastire. Noul staret a inceput sa investeasca bani in renovari.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

“Staretul a facut doua incaperi de spovedanie in biserica mica, a facut si toalete pentru cei care vin la biserica, a pus geamuri termopan la cladiri, ca erau din lemn. El e ajutat de oameni cu bani din zona. Acum nu mai e singur in manastire, sunt 4 preoti in total.

Cateva luni a fost pustiu si trist la manastire. Acum incepe sa prinda culoare. Iar noul staret e fericit ca oamenii vin la biserica, la slujba. Lumea il felicita ca a pastrat traditia… le da de mancare tuturor celor care vin la biserica. Dupa slujba, toata lumea e poftita la masa. El nu consuma carne, dar nu a schimbat regula parintelui Mihai Negrea. Fiecare consuma ce doreste”, sustin surse din manastire.

Foarte multi oameni continua insa sa mearga la manastire doar pentru a-i aprinde o lumanare parintelui Mihai Negrea sau pentru a-i duce o floare. Locul sau de veci e mereu curat, plin de flori, buchete si ghivece, iar lumanarile ard mereu.

Parintele Mihai Negrea a fost inmormantat in curtea manastirii, asa cum si-a dorit, chiar langa biserica noua pe care a sfintit-o la inceputul lunii noiembrie a anului trecut.

Cei care vor sa-i ajute pe cei 117 copii orfani o pot face la:

Asociatia Mihail si Gravril Podul Cosnei

CIF 26179032

Banca Raiffeisen

RO45RZBR0000060012128463 – Cont LEI

RO93RZBR0000060012128472 – Cont EURO

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI