Foto: Pixabay

Unitățile de cazare vor putea primi turiști până la o capacitate de cel mult 70%. Această regula se aplică acum și în stațiunile montane din țară.
Turiștii care vor petrece weekendul de 1 mai și Paște pe litoral trebuie să respecte toate regulile. Trebuie să poarte măști în spațiile publice, să nu se înghesuie în magazine și pe terase și să intre în camere la ora 20.

Citeste si: Carantina va fi prelungită cu 14 zile în mai multe comune din Ilfov. Ce va fi interzis de azi?

Citeste si: Premierul Florin Cîțu anunță o prelungire a circulației în noaptea de Paște

Excepție pentru noaptea de Înviere 

Va fi făcută o singură excepție. În noaptea de Paște, cei care merg la slujbă pot rămâne afară până la ora 02.00.

"Legea n-o negociem cu nimeni. Sănătatea e mai importantă decât orice. Azi, când vorbim, există o oră la care aceste activități ale agenților economici trebuie să înceteze.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pentru Paște avem în hotărârea CNSU în care e reglementat foarte clar că în intervalul 20.00 – 02.00 asigurăm în condiții de securitate și sănătate maximă a celor care doresc să participe la slujba de Înviere, deplasarea la biserică, respectiv deplasarea spre casă. Acestea sunt misiunile în care sunt implicate Poliția Română, Jandarmeria Română, și nu altele", a declarat în urmă cu o zi ministrul de Interne, Lucian Bode.

În urmă cu trei săptămâni, vicepreședintele ANAT, Alin Burcea, spunea că hotelurile vor fi pregătite să deschidă de 1 mai: "Aici e o problemă de infectări. Turismul de balneo și munte se vinde destul de bine. Când apar aceste cifre, mai scade puțin. Pe litoral vânzarea merge bine. Înscrieri sunt".

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si