In timpul audierilor, administratorul azilului din Bucuresti, care a fost mistuit de flacari, a plans si le-a spus procurorilor ca n-a vrut sa faca rau nimanui, ci sa fie inger pazitor pentru batranii nimanui. Doar ca e vazuta ca un demon in ancheta.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Simona Tanase e acuzata de ucidere din culpa, vatamare corporala si distrugere. Procurorii au ajuns la concluzia ca femeia ar purta mare parte din vina pentru ca un batran tintuit la pat n-a putut fi ferit din calea focului si a murit ars de viu. Alti 19 varstnici s-au intoxicat cu fum. Dupa ore intregi de audieri, femeia a iesit bulversata din sediul parchetului.

Potrivit anchetatorilor, flacarile ucigatoare au pornit de la un scurtcircuit la o anexa a caminului. Grav e ca azilul nu avea autorizatie de securitate la incendiu, deci personalul nu era instruit cum sa actioneze in astfel de situatii extreme. Batranii bolnavi au fost salvati cu mare dificultate.

Erau doar doua infirmiere cand a izbucnit focul. Politistii le-au audiat si pe ele imediat dupa tragedie.

De pe urma unui batran cazat aici, patronii incasau 2400 de lei lunar. Ingrijorator este ca la orice ora s-ar putea repeta infioratorul scenariu. Mii de batrani imobilizati la pat sunt in mare pericol in astfel de camine. Cu toate ca in capitala exista cateva zeci de azile, doar 8 sunt in evidentele pompierilor.

Dintre acestea, 7 nu au autorizatie de securitate la incendiu!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si