Ce se mănâncă de 1 Decembrie 2020?
În data de 1 Decembrie este Ziua Națională a României. Cu acest prilej, se organizează numeroase evenimente și se pun pe masă bucatele tradiționale românești, cum este cazul fasolei cu ciolan.
Cum fasolea cu ciolan nu-i greu de făcut, e delicioasă, ieftină, de sezon şi fiind un produs care este mai gustos când e gătit în cantităţi mari, mai ales aşa cum ştiu să-l facă bucătarii militari, la cazan, a devenit un obicei care tinde să devină o datină.
1 Decembrie este Ziua Națioană a României, o zi în care cu toții ne simțim mai mândri, mai uniți, mai buni.
Fasolea cu ciolan este nelipsită de 1 Decembrie. Ceea ce nu știu însă românii, este că această mâncare tradițional românească se face cu produse care nu sunt de pe meleagurile noastre. Și asta pentru că peste 80% din fasolea pe care o gătim vine din Africa și America.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ziua Națională a României e un moment de mândrie pentru orice român, dar și o sărbătoare culinară, cu produse tradiționale din belșug.
În această zi, toți românii adevărați se adună la un pahar cu vin, țuică fiartă, mici și fasole cu ciolan.În fiecare an, în această zi specială, Drapelul naţional este arborat în toate instituţiile de stat din ţară, dar și în casele românilor patrioți.
De obicei, Ziua Naţională este marcată prin parade militare, ceremonii de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor, prin concerte şi muzică populară în aer liber, în toată țara.
Citeste si: Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei 2020?
De asemenea, de 1 decembrie, preoții ne îndeamnă la rugăciune și închinare, mai ales că ne aflăm în postul Crăciunului.