Ce mănâncă românii de 1 Decembrie?

Cum fasolea cu ciolan nu-i greu de făcut, e delicioasă, ieftină, de sezon şi fiind un produs care este mai gustos când e gătit în cantităţi mari, mai ales aşa cum ştiu să-l facă bucătarii militari, la cazan, a devenit un obicei care tinde să devină o datină.

1 Decembrie este Ziua Națioană a României, o zi în care cu toții ne simțim mai mândri, mai uniți, mai buni.

Dar cum sărbătoresc românii această zi specială?

Fasolea cu ciolan este nelipsită de 1 Decembrie. Ceea ce nu știu însă românii, este că această mâncare tradițional românească se face cu produse care nu sunt de pe meleagurile noastre. Și asta pentru că peste 80% din fasolea pe care o gătim vine din Africa și America.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ce se mănâncă de 1 Decembrie 2020?
Ce se mănâncă de 1 Decembrie 2020?

Ziua de 1 Decembrie 1918 încununează lupta românilor transilvăneni pentru Unitatea Naţională şi marchează momentul creării României Mari

Ziua Națională a României e un moment de mândrie pentru orice român, dar și o sărbătoare culinară, cu produse tradiționale din belșug.

În această zi, toți românii adevărați se adună la un pahar cu vin, țuică fiartă, mici și fasole cu ciolan.

În fiecare an, în această zi specială, Drapelul naţional este arborat în toate instituţiile de stat din ţară, dar și în casele românilor patrioți.

De obicei, Ziua Naţională este marcată prin parade militare, ceremonii de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor, prin concerte şi muzică populară în aer liber, în toată țara.

Citeste si: Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei 2020?

De asemenea, de 1 decembrie, preoții ne îndeamnă la rugăciune și închinare, mai ales că ne aflăm în postul Crăciunului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si