In articol:
- Iată câteva idei de meniu pentru Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului
- Ce se mănânca de Sf. Maria? Aperitiv:
- Ce se mănânca de Sf. Maria? Fe principal:
- Ce se mănânca de Sf. Maria? Garnituri:
- Ce se mănânca de Sf. Maria? Desert:
De Sfânta Maria există câteva preparate care nu lipsesc de pe mesele românilor. În funcție de zonă se gătesc anumite mâncăruri speciale pentru această sărbătoare.
Citeste si: Ce nume se sărbătoresc de Sf. Maria?
De exemplu, in Moldova, pentru cinstirea mortilor se fac fapte de milostenie, dandu-se pomana struguri, paine, prune sfintite in biserica.
Totodata, in anumite parti ale Munteniei, stuparii recolteaza primii faguri cu miere, pe care ii imparte cu familia, dar si cu vecinii care nu au stupi si cu cei nevoiasi.
Alte obiceiuri includ coacerea porumbului crud pe gratar. De fapt, porumbul fiert sau copt este un fel de mancare specifica acestei sarbatorii.
Cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, peste 2 milioane de romani isi sarbatoresc ziua de nume, astfel ca in multe familie au loc mese festive.
Iată câteva idei de meniu pentru Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului
Ce se mănânca de Sf. Maria? Aperitiv:
- Ardei kapia copti umpluti cu ciuperci de padure
- Legume de sezon coapte pe gratar
- Salata de vinete
- Porumb pe gratar
Citeste si: Rugăciune către Sf. Maria: Face minuni pentru sănătate
Ce se mănânca de Sf. Maria? Fe principal:
- Frigarui de fructe de mare
- Somon si pastrav
- Frigarui de pui
- Mici
- Piept de curcan
Ce se mănânca de Sf. Maria? Garnituri:
Salata de spanac
Salata cu pepene rosu si telemea marinata
Mancare de fasole galbena
Cartofi copti pe gratar
Ce se mănânca de Sf. Maria? Desert:
Spuma de zmeura
Inghetata de piersici
Prajitura cu caise